Taşımalı eğitim tersine dönüyor: Öğrenciler yerine öğretmenlerin taşınacak

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenciler yerine öğretmenlerin taşınmasını öngören projeyi, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hayata geçireceklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 8 yıllık eğitimle birlikte uygulamaya giren taşımalı eğitim konusunda yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında öğrenciler yerine öğretmenlerin taşınmasını öngören projeyi, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hayata geçireceklerini açıkladı. Bakan Çelik, bu yöntemle öğretmen açığını kapatmayı ve taşınan öğrenci sayısını azaltmayı hedeflediklerini söyledi. AK Parti'nin Kızılcahamam kampında milletvekilleri taşımalı eğitimin sakıncalarına temas ederken birçok kazanın yaşandığını hatırlattılar.

700 bin öğrenci taşınıyor

700 bin öğrencinin taşımalı eğitim gördüğünü belirten Milli Eğitim Bakanı Çelik, bunun için yılda 300 trilyon para harcandığını söyledi. Bakan Çelik, öğrenciler gibi öğretmenlerin de taşımalı eğitimden kaynaklanan ulaşım masraflarının devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber