Çubukçu: Yerel bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Nisan 2011 15:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yerel bütçeden en büyük payı eğitime ayırarak, bu hususta toplumun tüm kesimlerini bir eğitim seferberliğine dahil ederek, aydınlık bir geleceğin taşlarını döşedik"

"İstanbul'da 2002 yılı sonu itibariyle derslik sayısı 33 bin 875 iken, şimdi İstanbul'da toplam derslik sayısını 55 bin 689'a ulaştırdık. Ancak hala çocuklarımızın en fazla 30 kişilik sınıflarda eğitim alabilmesi için toplam derslik ihtiyacı sayımız 29 bin 777'dir"

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Pendik Kurtköy'de yaptırılan Özel Alaattin Zenginer Coşkun İlköğretim Okulu'nun açılışına katıldı. Öğrencilerin hazırladığı etkinliklerin sahnelendiği açılışta konuşan Çubukçu, ülkenin her bölgesinde, beldesinde ve her köyündeki çocuklara ulaşmayı sadece bir görev değil, aynı zamanda insani bir sorumluluk olarak gördüklerini belirterek, "Bu eğitim seferberliğinin sonuçlarını, okul öncesi eğitimden başlayarak yüksek öğretime kadar her alanda alıyoruz. Tüm çocuklarımızın mutlu olacakları, potansiyellerini geliştirecekleri, modern eğitim ortamlarında hizmet almaları en büyük arzumuz. Yerel bütçeden en büyük payı eğitime ayırarak, bu hususta toplumun tüm kesimlerini bir eğitim seferberliğine dahil ederek, aydınlık bir geleceğin taşlarını döşedik. Bu yola yeni taşlar koymaya çocuklarımızın önlerindeki engelleri kaldırmaya inançla, umutla, sevgiyle ve sorumlulukla devam ediyoruz. En temel önceliklerimizden biri eğitime erişim, diğeri ise eğitimde kalitenin arttırılmasıdır" diye konuştu. Çubukçu, eğitim sistemine çok yönlü katkılar sağlayan kurumlar olan özel okulların, eğitim kalitesinin artırılmasında, birçok yeniliğin eğitim sistemine girmesinde ve yeni eğitim yaklaşımlarının eğitime kazandırılmasında öncü bir görev üstlendiğini söyledi.

TOPLAM DERSLİK İHTİYACI SAYIMIZ 29 BİN 777'DİR.

Çubukçu, İstanbul'da derslik ihtiyacının, Türkiye genelindeki derslik ihtiyacının yüzde 31.89'una karşılık gelmesinin, bu alanda özel sektörün eğitim gönüllülerinin daha çok katkı sağlaması gerektiğini ortaya koyduğunu kaydederek, "Biliyoruz ki, derslik yapımı her şey demek değil. Yeterli sayıda derslik olmadan kaliteli bir eğitimin imkanlarını oluşturmak da mümkün değil. Derslik yapımı eğitimi nicel ve nitel bütün boyutlarıyla geliştirme çabamızın sadece bir boyutu ama önemli bir boyutu. Bu kapsamda İstanbul'da 2002 yılı sonu itibariyle derslik sayısı 33 bin 875 iken, şimdi İstanbul'da toplam derslik sayısını 55 bin 689'a ulaştırdık. Ancak hala çocuklarımızın en fazla 30 kişilik sınıflarda eğitim alabilmesi için toplam derslik ihtiyacı sayımız 29 bin 777'dir. Dolayısıyla hep birlikte daha çok çalışarak, daha büyük adım atarak bu eğitim seferberliği hızımızı kesmeden, heyecanımızı yitirmeden sürdürmeliyiz" dedi.

Öğrencilere de seslenen Çubukçu, "Sizlere sunulan bu güzel imkanların, verilen değerin yapılan fedakarlıkların karşılığını çok çalışarak, ailelerinizi ve ülkemizi onurlandıran başarılara imza atarak vereceğinize yürekten inanıyorum. Hepinizin mutlaka farklı hayalleri ve ileriye dönük hedefleri var. Hayal kurmaktan ve bu hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaktan asla vazgeçmeyin. Okulda kazanacağız bilgi ve beceriler size hayatınız boyunca rehber olacak" diye konuştu.

Çubukçu, konuşmaların ardından beraberindekilerle birlikte, kurdela keserek, okulun açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber