Başbakanlık, "bazı üst düzey bürokratların misyonerlik faaliyetleri içinde bulunduğu" haberini yalanladı.

Haber Giriş : 05 Ağustos 2003 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık, "bazı üst düzey bürokratların misyonerlik faaliyetleri içinde bulunduğu" haberini yalanladı.

Başbakanlık, "bazı üst düzey bürokratların misyonerlik faaliyetleri içinde bulunduğu, bu konuda Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan tarafından TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na bilgi verildiği" yönündeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu belirtilerek, "Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan tarafından, yalnızca 17 Nisan 2003 tarihinde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun daveti üzerine, TBMM'de 'Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'nun oluşturulmasının yasal dayanağı, kurulun yapısı, fonksiyonları ve çalışma şekli' hakkında bilgi sunulmuştur. Bu sunum sırasında misyonerlik faaliyetleri içinde bulunduğu öne sürülen bürokratlardan bahsedilmesi hiçbir şekilde söz konusu olmamıştır' denildi.

Açıklamada, anılan tarihten bugüne kadar Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan tarafından Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu konusunda TBMM ile herhangi bir temasta bulunmadığı kaydedildi.

objektifhaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber