Devlet Bakanı Şahin yetersiz kalınca, yasa kontrolleri için profesör danışman alındı

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti hükümeti daha önce tüm yasa tasarılarının, öncelikli olarak, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından incelenmesi yönünde karar almıştı. Bu kapsamda tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca hazırlanan tasarılar Bakanlar kuruluna gitmeden önce Bakan Şahin'e gidiyordu.

Ancak Bakan Şahin onayından geçen yasaların bir kısmı ya Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle veto edildi yada Anayasa Mahkemesince iptal edildi.

Çıkarılan bir kısım yönetmelikler ise Danıştay'da iptal edildi.

Başbakan Erdoğan bu gelişme üzerine, Refahyol Hükümeti döneminin flaş müşavirlerinden Prof. Tahsin Fendoğlu, kendine baş danışman olarak atadı.

Hasan Tahsin Fendoğlu başta yasa tasarılarının teknik açıdan kontrolü olmak üzere Başbakan'a hukuk konularında danışmanlık yapacak.

Profesör Fendoğlu, Refahyol döneminin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın 'müşaviri' olarak görev yapmıştı. Daha sonra Dicle Üniversitesi'ne dönen Fendoğlu, yakın arkadaşı da olan Başbakan Erdoğan tarafından 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Elazığ Belediye Başkan adayı gösterildi ancak seçimleri DYP'ye kaptırdı.

Çalışmaları

Fendoğlu'nun, 'Türk Anayasa Hukuku Tarihinde Yargı Bağımsızlığı', 'Türk Kamu Hukuku Tarihinde Kölelik', 'Otokratik Modernleşme ve Anayasal Monarşi Bağlamında Osmanlı Devleti'nin ABD İle Hukuksal İlişkileri' adlı çalışmaları bulunuyor.

memurlar.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber