Kalça kemiği kırığıyla ölüme soruşturma/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2011 11:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ZONGULDAK'ta, banyoda düşünce kalça kemiği kırılan 35 yaşındaki Aynur Turan, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatın ardından oluşan kemik iltihabının tüm vücuduna yayılmasıyla yaşamını yitirdi. Turan ailesi, geç ve yanlış tedavi uyguladığını iddia ettikleri operatör doktor Ö.A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı, Turan'ın cenazesini Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Doktor Ö.A. ise, ailenin suçlamasını kabul etmedi.Bir süre önce eşinden boşanan ve Rat Mahallesi'ndeki baba evine dönen Aynur Turan, geçen yıl ağustos ayında banyoda dengesini kaybederek düştü. Ailesi tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Turan'ın sol kalça kemiğinin kırıldığı saptandı. Operatör doktor Ö.A. tarafından ameliyat edilerek kalçasına 'Plak' yerleştirilen Turan, bir kaç gün sonra taburcu edildi. Kısa süre sonra kalçasındaki ağrılar nedeniyle yeniden aynı hastaneye kaldırılan Turan, iddiaya göre kireçlenme olduğu söylenip ilaç verilerek gönderildi. Bir süre sonra bacağı şişen Turan, yeniden hastaneye götürüldüğünde kalçasında iltihap oluştuğu belirlendi. Doktor Ö.A.'nın, iltihabı temizlemeye yönelik gerçekleştirdiği 3 operasyona rağmen durumu düzelmeyen Turan, 20 gün önce Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan Turan, iltihabın tüm vücudunu yayılması sonucu önceki gün akşam yaşamını yitirdi.

ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen raporda Turan'ın ölüm nedeni, 'Sepsis' (Bir mikrobun kanda, vücut sıvılarında veya dokularda çoğalması sonucunda vücutta oluşan hastalık ve hasar hali) olarak yer aldı.

SAVCILIK: ÖLÜM ŞÜPHELİ

Aynur Turan'ın kardeşleri 33 yaşındaki Cevdet ve 24 yaşındaki Zeynep Turan, geç müdahale edip yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktor Ö.A. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatan Savcılık, kadının ölümünü şüpheli buldu. Savcılık, dün ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi morgunda yaptığı incelemenin ardından Turan'ın cenazesini Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Cenazenin morgdan çıkarılması sırasında hastane güvenlik görevlisi DHA'nın görüntü almasını engellemeye çalıştı. Hastane çevresinde çekim yapılmasının yasak olduğunu söylen güvenlik görevlisine Turan ailesi tepki gösterdi.

ÖLMEDEN ÖNCE VASİYET ETMİŞ

Cevdet Turan, ameliyatın ardından ablasının bacağının şiştiğini, hastaneye götürmelerine rağmen doktorun ilgilenmediğini ileri sürdü. Cevdet Turan, "Ablamın bacağı 3 bacak genişliğinde büyüdü. İlk ameliyattan sonra doktordan hastamızı başka bir hastaneye sevk etmesini istedik. 'Ben doktor değil miyim, ben bunu ayağa kaldıracağım' dedi. Biz de güvendik. Ama kardeşimizi ölüme yolladı. Ablam zaten ölmeden önce doktordan şikayetçi oldu. 'Beni bu hale getirdi. Bunu onun yanına bırakmayın' diye bize vasiyet etti. Biz de onun vasiyetini yerine getireceğiz. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın" dedi.

'BİR KIRIKLA ÖLÜME GİTTİ'

Ameliyat için doktora 600 lira para verdiklerini ileri süren Zeynep Turan ise, "Acile gidiyorduk, ilaç verip gönderiyorlardı. Meğer iltihap doluyormuş. İltihabı anlayınca yerleştirdiği plağı çıkardı. Sonra oraya çember taktı, yarası açık kaldı. Sonra çemberi çıkardı, çıkarırken de çekiçle yanlışlıkla orada başka bir kemiği kırmış. O kemiği de çöpe atmış. Bir kırıkla ölüme gitti genç yaşta ablam. Ablamın vasiyetini yerine getiriceğiz. Para da verdik. Zaten önce ameliyat yapmadı. Ne zaman ki biz parayı verdik o zaman ameliyata aldı" diye konuştu.

DOKTOR SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Eş tayini süresinin dolduğu gerekçesiyle Bursa'ya tayininin çıktığını söyleyen doktor Ö.A. ise ailenin iddialarını kabul etmedi. Ameliyatın ardından hastada iltihabın nasıl oluştuğunu bilmediğini belirten Ö.A., "İltihabı temizleyip antibiyotik tedavisi uyguladık. Ancak hasta kötüye gitti. Ben yapılabilecek her türlü müdahaleyi yaptım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber