Pasinler'de 'bebek yüzlü' saldırgan avı/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Nisan 2011 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİNAN AYDIN

Erzurum Pasinler'de, tecavüz edemediği öğretmeni 17 yerinden bıçaklayıp, başına taşla vuran saldırganın 25 yaşlarında, bebek yüzlü olduğu belirlendi. Tüm ilçe didik didik aranırken, 50 kişi sorguya çekildi

Erzurum'un Pasinler ilçesinde önceki gün görev yaptığı okuldan evine gitmek için çıkan sözleşmeli Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki A.K. yolda saldırıya uğradı. Saldırgan zorla metruk bir binaya götürdüğü genç öğretmene tecavüz etmeye kalkıştı. Daha sonra kendisine direnen genç kızı 17 yerinden bıçaklayıp, başına taşla vurdu. Kanlar içinde kalan genç kızın öldüğünü düşünen saldırgan, genç kızın çantası ve cep telefonunu alarak olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan A.K., güçlükle olay yerine 100 metre uzaklıktaki dedesinin evine gitti.

BEYAZ TENLİ, UZUN SAÇLI...

Genç kız kapıyı açan anneannesine 'saldırıya uğradım' dedikten sonra yere yığıldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç öğretmenin tedavisi sürüyor. Doktorlar, beyin kanaması geçiren ve kafatasında çatlak oluşan genç öğretmenin bilincinin açık olduğunu ve sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Polise güçlükle ifade verebilen genç öğretmen, saldırganın bir kişi olduğunu, 25 yaşlarında, beyaz tenli, bebek yüzlü (yüzü küçük), sivri burunlu ve uzun saçlı olduğunu söyledi. A.K., saldırı anını ise şöyle anlattı: "Okuldan çıkmıştım. Dedemlerin evi daha yakın olduğu için önce onlara uğrayıp sonra eve gitmeye karar verdim. Caminin altındaki yoldan giderken arkamdan biri koluma girip, 'Konuşmamız lazım' diyerek beni zorla metruk binaya doğru götürmeye başladı. Kolumdan tutup sürükleyerek ve çekiştirerek götürüyordu. Kim olduğunu ve kendisini tanımadığımı söylememe rağmen beni çekiştirerek götürdü. Bağırmaya çalıştım ağzımı eliyle kapattı. Direnince kesici aletle beni yaralamaya başladı. Bir süre sonra başıma taşla vurmaya başladı. Kendime geldikten sonra yürüyerek dedemlere gittim."

GECE BOYU ARAMA YAPILDI

Saldırganın tinerci ya da ilçe dışından gelmiş biri olabileceği ihtimaline karşılık, ekipler gece boyu ilçedeki boş ve metruk binalar ile tren istasyonundaki boş vagonları aradı. Polis, genç öğretmenin verdiği eşkale uyan sabıkalıların fotoğraflarını A.K.'ye gösterdi. Ancak olumlu sonuç alınamadı. Eşkale uyan aralarında genç kızın yakınlarının da bulunduğu 50 kişi sorgulandı. Olay yerinde inceleme yapan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, kıl örnekleri, parmak izi ve saldırgana ait olduğu tahmin edilen kan ile tükürük örneği tespit etti.

TER ÖRNEĞİ ELDE

Mağdur öğretmen A.K.'nin kıyafetlerinde de saldırgana ait olduğu tahmin edilen ter örneğine rastlandığı bildirildi. Tüm deliller, kriminal inceleme için Ankara'ya gönderildi. Erzurum'da iki yıl önce bilekleri kesilip, başı taşla ezilerek öldürülen 12 yaşındaki Musa Kang cinayetini aydınlatan ekibin de bu olayla ilgili görevlendirildiği öğrenildi.

Öğrenciler üzgün, yakınları tepkili

İlçede cuma namazı sonrası yürüyüş yaparak tepkilerini dile getirmek isteyen ilçe halkı olay aydınlatılana kadar beklemeye karar verdi ve yürüyüşü iptal etti. Türkçe öğretmeni A.K.'nin okulundaki öğrenciler üzgün. A.K.'nin ev hanımı olan annesi ve çiftçilik yapan babası çok üzgün olduklarını ve konuşmak istemediklerini söyledi. A.K.'nin iki kız kardeşi ise hastaneden bir an olsun ayrılmıyor. A.K.'nin halasının kızı Ümmügülsüm Pehlivan, "Ablama uzanan eller kırılsın. O öğretmenliği çok seven biriydi. Niye böyle bir çirkinlik yaptılar anlamadım" dedi. Genç öğretmenin komşusu Murat Yalçın ise olay yerinde öğretmenin başına vurulan ve üzerinde kan izleri bulunan taş parçasını eline alarak, "Yapanları yakalayıp cezasını kendi ellerimle vermek istiyorum. Çok üzgünüz. İdam cezası geri gelsin" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber