AK Parti'de bakanlara ince ayar/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2011 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aday listelerinin verilmesine bir gün kala üç büyük parti dün kapılarını kapattı ve geç saatlere kadar milletvekili aday listelerine son şeklini verdi.Dün geç saatlere kadar süren liste mesaisi, bugün Yüksek Seçim Kurulu'nun mesai bitiminde sona erecek. CHP'nin listesinde olanlar olmayanlar dışarıya sızarken Ak Parti'de iş biraz daha sıkı tutuldu.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve 10 kurmayı liste üzerinde son noktayı koymak için çalışmalarına dün sabah 11.00'de başladı. Toplam 12 komisyonun çalışması sonucu her ilin çıkardığı milletvekili sayısının iki katı kadar aday adayı Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Böylece 6 binin üzerindeki aday adayı sayısı Erdoğan'ın önüne 1100 olarak geldi.

TBMM dışından bakan atanacak

Ak Parti'deki çalışma büyük bir gizlilikle yürütülürken yine de hazırlanan listeyle ilgili bazı iddialar öne sürüldü. Buna göre Başbakan Erdoğan, bakanlarının büyük bölümünü bulunduğu illerden başka illere kaydırırken bir bölümünü de TBMM dışından kabineye atama seçeneğini yaşama geçirmeye hazırlanıyor. Kesin olmayan ilk taslaklara göre ise Hüseyin Çelik Van yerine İstanbul, Bülent Arınç Manisa yerine Bursa, Faruk Çelik Bursa yerine Şanlıurfa, Zafer Çağlayan'ın ise Ankara yerine Mersin'e kaydırılan bakanlar olduğu konuşuluyor. Ak Parti'nin Diyarbakır adayları arasında ise Galip Ensarioğlu'nun ismi geçiyor. Sürpriz MHP kökenli adayların da listede yerini aldığı belirtiliyor. Yeri kesin olan tek isim ise vekilliğini kaybetmesi halinde koltuğu tehlikeye girecek olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber