Kamu-Sen alanlara iniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2011 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen, ''iş güvencesine sahip çıkmak, taşeronlaşmaya 'dur' demek, KPSS ve YGS'deki iddialara ilişkin bir kez daha seslerini duyurmak'' için 16 Nisan Cumartesi günü Abdi İpekçi Parkı'nda miting düzenleyecek.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yazılı açıklamasında, kamu çalışanlarının iş güvencesinin kaldırılmaya çalışıldığı bir dönemden geçildiğini ileri sürdü.

Kamuda çalıştırılan taşeron firma elemanı sayısının 400 bin, sözleşmeli personel sayısının 250 bin olduğunu bildiren Koncuk, bu sayıların giderek arttığını ve bunların iş güvencesinin olmadığını savundu. Koncuk, şunları kaydetti:

''İş güvencemiz Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük kazanımımızdır. Bu güvenceyi ortadan kaldırmak kamu çalışanlarının can damarını kesmek demektir. Kamu çalışanlarının güvencesiz ve kuralsız çalıştırılması iktidarın işine gelmektedir. Sesi çıkmayan, sorgulamayan, haklarının peşinde koşmayan, biat eden bir kamu çalışanı profili bu ülkeyi yönetenlerin hayalidir. Emir kulu ordusu yaratmak için hummalı bir çalışma başlatanlar iş güvencesiz çalıştırmayı hareket noktası seçmiştir. Sadece bizlerin değil gelecek nesillerin de iş güvencesi tehdit altındadır. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için bu gidişata 'dur' dememiz ve mücadele etmemiz gerekmektedir.

Türkiye Kamu-Sen iş güvencemize sahip çıkmak, tüm alanlarda 4/B'li, 4/C'li köleliğe ve taşeronlaşmaya 'dur' demek, işsiz, umutsuz, çaresiz bırakılan gençlerimizin sesi olmak, tüm kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını korumak, KPSS ve YGS'de yaşanan skandalları bir kez daha gündeme getirmek ve sorumluların yakasına yapışmak için 16 Nisan'da Ankara Abdi İpekçi Parkında miting yapacaktır. Binlerce çalışanın otobüslerle Ankara'ya geleceği eylemde haklarımız için yürüyeceğiz, taleplerimizi hükümete duyuracağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber