Türk Büro Sen'in Muğla haberine ilişkin olarak yaptığı açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Nisan 2011 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURLAR.NET'E CEVAP:

08.04.2011 günü Muğla ilimizde yaşanan menfur olay, tüm Türkiye'yi olduğu kadar, Türk Büro-Sen camiamızı da derinden üzüntüye boğmuştur. 11 Nisan 2011 saat 00:01 tarihinde sitenizde yayınlamış olduğunuz ?Muğla Olayında Bir Kez Olsun Siyasi Hesaplardan Uzak Açıklamalar Yapılmalıydı? başlıklı yazı ise, ilkeli yayıncılık adına hanenize yazılan kocaman bir sıfırdır.

Bu üzücü olayın başlangıcından bugüne kadar, olaya bakış açımız, değerlendirmelerimiz ve merhumun cenazesinin defin anına kadar sendikal olarak duruşumuz Türk memurlarınca bilinmektedir. Merhum Muğla İl Müdürü'nün İzmir'e getirilmesi anında ve naşının karşılanmasında İzmir Şubemiz üzerinde düşen her türlü görevi ifa etmiş ve bunu sadece insanlık vazifesi olarak yapmıştır. Hazin hadisenin gerçekleştiği ilk saatlerde, sendika Genel Merkezimiz tarafından hem SGK Kurum Başkanlığına hem de Muğla İl Müdürlüğü'ne başsağlığı telgrafı gönderilerek, kurum çalışanlarının ve merhumun yakınlarının acısı paylaşılmaya çalışılmıştır. Yine Rahmetli Muğla İl Müdürü Naci Şahin'in Yozgat'ta ki cenaze törenine, Türk Büro-Sen Yozgat Şubesi katılarak, insani ve dini vazifelerini yerine getirmişlerdir. Sendikamız merhum İl Müdürü'nün defnedildiği ana kadar yapmış olduklarını çarşaf çarşaf fotoğraflarla reklam malzemesi yapmadan sessiz sedasız; sadece Allah rızası güderek yapmıştır.

Sendikamızın olay günü yapmış olduğu açıklama, hadiseyi kınamanın yanı sıra, ?dost acı söyler? kavliyle bir daha böyle hadiselerin yaşanmaması için atılan bir çığlıktan ibarettir. Bir olayın nedenleri ortadan kaldırılmadan, düğüm çözülemez. Topluma kanaat önderliği yapmakla yükümlü olan Sivil Toplum Kuruluşlarının vazifesi, infialin ve üzüntünün en yoğun yaşandığı anda sukunetli davranarak, soğukkanlı bir biçimde ortaya çözüm önerileri koymaktır.

Türk Büro-Sen'in yapmış olduğu açıklama ve ortaya koyduğu tavırda bunun bir gereğidir. Ortalığı birbirine katan, ajitasyondan uzak sendikacılığın gereği yapılmıştır. Sizlerin de takdir edeceği gibi ilkeli ve tarafsız habercilikte yaptığınız haberle bağdaşmamaktadır.

Keşke, bu yorumu yapmadan önce duyarlılık gösterip de sendikamızın bu olaydaki duruşunu araştırsaydınız; insanı yaratılmışların en şereflisi sayan bir anlayışa sahip olan sendikamızın, bu olaydan sendikal anlamda rant elde etmesini düşünmeyi zül sayarız. Cenab-ı Allah'ın yarattığı bir kul tarafından, canına kastedilmesini kabul etmemiz asla mümkün değildir. Hem iddia ettiğimiz gibi siyasi hesaplarla asla ama asla hareket etmemiz söz konusu değildir. Ne ölenin ne de zanlının siyasi görüşü bizi ilgilendirmemektedir. Çünkü ikisi de insandır, ikisi de eşref-i mahlukattır.

Sizi insaflı olmaya davet ediyor ve bu yazımızın sitenizde yayınlanmasını talep ediyoruz

Dr. Mediha Eldem Sok. No:85 Kocatepe-ANKARA * Tel: (0.312) 424 22 11 (Pbx) * Fax: (0.312) 424 22 19

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber