Bölge adliye mahkemeleri başsavcıları, İsveç'te istinaf mahkemelerini inceledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Nisan 2011 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargının hızlandırılması açısından büyük önem taşıyan ve kamuoyunda ?istinaf mahkemeleri? olarak bilinen ?bölge adliye mahkemeleri?nin faaliyete geçirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Mahkemelerin kurulmasıyla ilgili çalışmaları yürütmek üzere HSYK tarafından atamaları yapılan ve görevlerine başlayan Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcıları ile HSYK ve Adalet Bakanlığı temsilcilerinden oluşan bir heyet İsveç'e giderek istinaf mahkemeleriyle ilgili incelemelerde bulundu.

İsveç yargı sistemini ve özel olarak istinaf mahkemelerini incelemek amacıyla 5-8 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen resmi ziyaret kapsamında İsveç Yargıtayı, Göteborg şehrinde bulunan Batı İsveç İstinaf Mahkemesi, Svea İstinaf Mahkemesi ile Stockholm İlk Derece Mahkemesi ziyaret edildi. Ziyaret ve incelemeler sırasında Türk heyetine, İsveç yargı sistemi, istinaf mahkemelerinin işleyişi ve savcılık sistemi hakkında sunumlar yapıldı.

İsveç'e yapılan resmi ziyaret heyetinde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Neslihan Ekinci, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Meral Kaya, Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimi Dr. Bayram Turgut, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi C. Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi C. Başsavcısı Hüseyin Canan, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi C. Başsavcısı Celal Kocabaş, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi C. Başsavcısı Sait Gürlek, Adana Bölge Adliye Mahkemesi C. Başsavcısı Sabri Beytorun, Konya Bölge Adliye Mahkemesi C. Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi C. Başsavcısı Necmettin Saygın, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi C. Başsavcısı Erol Tosun, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi C. Başsavcısı Radi Akyol yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber