SGK İl Müdürlüğü'nde 'tuvalet' soruşturması/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Nisan 2011 11:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MERSİN'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nde, tuvaletlerin 'koku yapıyor, kırıp döküyorlar' gerekçesiyle, kapısı kilitlenerek vatandaşın kullanımına kapatılmasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. SGK İl Müdürü Mükremin Sürücü, "Biz burada sosyal güvenlik hizmeti veriyoruz. Tuvalet hizmeti vermiyoruz" dedi.

İşlerini takip amacıyla SGK İl Müdürlüğü'ne giden 6 çocuk babası emekli memur 59 yaşındaki Yusuf Akan, ihtiyaç gidermek için gittiği tuvaletlerin kapalı olduğunu görünce, prostat rahatsızlığı olduğunu söyleyerek görevlilerden kilitli kapının açılması için yardım istedi. Olumsuz cevap alan ve azarlandığını ileri süren Akan, 5 Nisan'da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) bu konuda şikayet dilekçesi gönderdi. BİMER de, konuyu değerlendirilmesi için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti.

Savcılıkça 8 Nisan'da Yusuf Akan'a gönderilen yazıda, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. SGK'daki kapalı tuvalet kriziyle ilgili Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma dosyası açılarak gerekli işleme başlandı.

"HASTAYIM DEDİM, ALDIRMADILAR"

Yaklaşık 2 aydır SGK'ya gittiğini, tuvaletlerin sürekli kapalı olduğunu öne süren Yusuf Akan, şikayete konu olan olayı şöyle anlattı:

"Hastayım, rahatsızım. Hasta olduğum için kilitli tuvaletlerin açılmasını istedim. Müdüre de konu hakkında bilgi verdim. Ama hiç aldırış etmedi. Hatta 'İstediğin yere git şikayet et, ben tuvaletleri açmıyorum' dedi. Ben buraya prim ödemişim. Ödediğim prim karşılığında yapılan bu hizmetler neden bizlere geri dönmüyor? Müdür aşağılayarak, 'Ben tuvalet görevlisi değilim. Size tuvalet açmak zorunda değilim' diyor. Devletin bir kurumunda böyle bir gerekçe ile tuvaletin kapısına kilit vurulur mu? Ayrıca hasta olanı var, her türlü insan buraya geliyor. Buraya iş takibi için gelen vatandaş tuvalet ihtiyacı için dışarıya çıkıp tuvalet mi arayacak? Bu nasıl iştir. Bu nedenle gerekli yerlere şikayette bulundum."

HIRSIZLIĞA ÖNLEMMİŞ

SGK İl Müdürü Mükremin Sürücü ise, kurumun bulunduğu yerde her gün eylemler olduğunu söyledi. "Biz burada tuvalet hizmeti vermiyoruz" diyen Mükremin Sürücü, şunları söyledi:

"Her gelen tuvaletleri kullanıyor. Koku yapıyor. Kullanmakla da kalmayıp, sıvı sabunluk ve peçeteleri çalıp götürüyorlar. Tuvaletlerin kapılarını ve aksamlarını parçalıyorlar. Bu konuda halen devam eden davalarımız var. Tuvaletleri kapatmadık. Kapılarına kilit taktırdık. Anahtarları da kendi personelimizde var. Biz burada sosyal güvenlik hizmeti veriyoruz. Tuvalet hizmeti vermiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber