Başörtülü hastaya hakaret ettiği öne sürülen doktor istifa etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2011 16:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İzmir'in Torbalı ilçesindeki özel bir tıp merkezinde, başörtülü hastasına hakaret ettiği öne sürülen Opr. Dr. Ökkeş Özcan istifa etti.

Bununla ilgili yazılı açıklamada Özcan'ın, şahsı ve kurumun yıpranmaması açısından istifaya karar verdiği belirtildi. Bununla ilgili haber, Zaman Gazetesi'nin 14 Nisan 2011 tarihli nüshasında, "Başörtülü hasta: Doktora 'hocam' dediğim için hakaret etti" başlığıyla yayımlanmıştı.

Özel Torbalı Tıp Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Kurumumuz, 20 yıllık bir geçmişe sahip olup 10 binlerce hastayı tıbbi ve ahlâki değerlere bağlı kalarak, toplumsal vicdandan sapmadan muayene ve tedavi etmiştir. Kurum içinde de bugüne kadar var olan yüzlerce çalışanıyla başı açık veya başı kapalı gibi kişi hak ve özgürlüklerine ait alanlara ilişkin ayrımlar yapılmamış ve bu uyumla bugüne kadar var olmuştur. Günümüzde de her gün yüzlerce kişi kurumumuza başvurmakta, aynı hassasiyetle kabulü sağlanmakta ve memnun ayrılmaları için azami çaba sarf edilmektedir. Başlatmış olduğumuz kurum içi soruşturma, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne verildiği söylenen dilekçeyle İzmir Tabip Odası'nın muhtemelen yürüteceği soruşturma sonuçları beklenmeden kesin kanaate varılıp bu haberlerin yayımlanması ve bütün kuruma mal ederek yıpratılması, tarafımızdan derin üzüntüyle karşılanmıştır. Süreç henüz devam ederken Opr. Dr. Ökkeş Özcan, 35 yıllık meslek hayatında Hipokrat yeminine bağlı kalarak, etik ilkelerden ödün vermeden ve özellikle insanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden çalıştığını, 8 Nisan 2011 tarihinde Elif Özkan isimli hastanın muayenesi sırasında geçen konuşmaların tamamen yanlış anlamalar zincirinin sonucu olarak basına yansımasıyla çıkan tablodan büyük üzüntü duyduğunu bildirip şahsının ve kurumun yıpranmaması açısından 15 Nisan 2011 tarihinde istifa için başvuru yapmış ve istifası tarafımızdan kabul edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber