6'sı korucu 9 sanığa 2'şer kez müebbet hapis cezası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2011 13:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde iki yıl önce kafaları taşla ezildikten sonra kurşunlanarak öldürülen, kapatılan DTP'ye yakınlığıyla bilinen Necman Ölmez ve Ferhat Ediş cinayetinin sanıkları 6'sı korucu 9 kişi, 'tasarlayarak birden fazla kişiyi öldürmek' suçundan 2'şer kez müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Beşağaç köyü yakınlarında 26 Temmuz 2009'da göğüslerine birer kurşun sıkıldıktan sonra, başları taşla ezilerek öldürülen, kapatılan DTP'ye yakınlığı ile bilinen Ferhat Ediş ve Necman Ölmez cinayetleri ile ilgili 6'sı korucu 9 sanık hakkında açılan dava karara bağlandı.

Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 9'uncu ve son duruşmada tutuklu sanıklar korucular İhsan Acer, Cemil Oğurlu, Zeydan Acer, Hüsnü Akdoğan, Yunus Akdoğan, A. Rahber Akdoğan ile Mücahit Yigit, Zeki Akdoğan, Nasir Akdoğan hazır bulundu. Duruşmayı, öldürülen Necman Ölmez ve Ferhat Ediş'in yakınları da izledi. Mahkeme heyeti oy çokluğuyla, 9 sanığı 'tasarlayarak birden fazla kişiyi öldürmek' suçundan önce 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar lehine 'iyi hal' indirimi uygulayan mahkeme, verilen cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi. Mahkeme sanıkları, 'İştirak halinde hırsızlık yapmak' suçundan da 10'ar ay hapis cezasına mahkum etti.

MAĞDURLARIN AVUKATI TANIŞ: BİZ DE TEMYİZ EDECEĞİZ

Mahkemenin kararını değerlendiren Ediş ve Ölmez ailesinin avukatı İdris Tanış, sanıkların aralarında kamu görevlileri ve korucuların olduğu, bölgede 'Hançer Timi' olarak bilinen grubun üyesi olduğunu savundu. Yargılama sırasında bunun ispatını sağlayamadıklarını söyleyen Tanış, şöyle dedi:

"Bizim de soruşturmanın eksik yürütüldüğü, bu dosyadaki sanıkların yargılanan sanıklardan ibaret olmadığı, bu işin içinde başkalarının da olduğu ve ne yazık ki dosya kapsamı itibariyle dosyada sanık olarak ifadesi alınmayan başka şahısların da olduğu ve bu açılan soruşturmanın daha da çok genişletilmesi gerektiğine yönelik itirazlarımız olacak. Biz de bu açıdan temyiz edeceğiz. Bu dosyada daha yakalanmayan başka sanıklar da var. Aynı zamanda sadece bu olayla ilgili değil birçok olayla ilgili olabileceklerini düşüncesindeyiz. Bu olaydan önce Beşağaç'ta yaşanan katliamlar vardı. Bu olayların da failleri olabilecekleri, kesinlikle bu organizasyonların içerisinde yer aldıklarını düşünüyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber