Virüslü e-mail ile 500 bin liralık vurgun/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Nisan 2011 11:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İstanbul'da gönderdikleri virüslü e-maillerle vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçirip, bu bilgilerle internet hesaplarını boşalttığı iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri internet bankacılığı kullananların hesaplarından bilgileri dışında para çekildiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sırasında daha önce aynı suçlardan gözaltına alınan 11 şüpheli tespit edildi.

15 Nisan'da Bakırköy, Esenler, Zeytinburnu, Bağcılar, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Şişli, Beşiktaş, Esenyurt ve Küçükçekmece ilçelerinde eş zamanlı baskınlar düzenlenerek Murat T.'nin liderliğini yaptığı öne sürülen 11 kişilik şebeke gözaltına alındı. Şüphelilerin internet hesabı kullanan vatandaşlara e-mail aracılığıyla virüs yolladığı elde edilen bilgilerle hesapları boşalttığı belirlendi. Şüphelilerin bu yolla 500 bin liralık vurgun yaptığı ifade edildi. Emniyette sorguları tamamlanan 11 şüpheli, Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıclık, banka veya kredi kartlarının kötüyü kullanılması, resmi belgede sahtecilik suçlarından Gaziosmanpaşa adliyesine sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber