E-ticaret hacmi 2011'de yüzde 50 büyüyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2011 15:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türkiye'de sanal ortamdan yapılan satışlara ilgi giderek artıyor. 35 milyona varan internet kullanıcısı olan ülkede, e-ticaret hacminin bu sene yüzde 50 büyüyeceği tahmin ediliyor. Piyasanın getirilerinden yararlanmayı esas alan Inveon Software Solution da kurumlara uyarlanabilen e-ticaret ürünleri ve hizmetleri ile büyük firmaların gücüne güç katmayı hedefliyor. Bu firmalar arasında YKMden.com, Firmanya, Trendyol, Fırsat35.com ve Bulucak.com gibi girişimler yer alıyor.

Inveon'a bağlı Inventures bünyesinde bulunan uçak bileti arama motoru Bulucak.com ve dünyanın kurumlara hizmet veren ilk grup satış sitesi Firmanya.com ile tanınıyor. Tailor-made çözümleri e-ticaretin yanı sıra Teknoloji Danışmanlığı, Inveon Pearl (perakende sektörüne özel bir CRM), AVM Yönetim Sistemi, Satış Yönetim Sistemi ve CRM Çözümleri, İş Zekâsı ve Raporlama Sistemleri, E-Learning Yönetim Sistemi ile Kurumsal Uygulama Entegrasyonları gibi sektörler için geliştirilmiş çözümlerle geniş bir yelpazede bulunuyor. Böylece şirketlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan, birbiriyle entegre, komple bir altyapıya sahip olmaları mümkün kılınıyor.

Dünyanın saygın analist şirketlerinden Gartner'ın, 2015'e kadar şirket gelirlerinin yüzde 50'sinin online satışlar, sosyal medya ve mobil uygulamalardan elde edilmesini beklediğini vurgulayan Inveon Software Solutions Yönetici Ortağı Yomi Kastro şu açıklamalarda bulundu:

?35 milyon internet kullanıcısıyla Avrupa'nın bu anlamda en büyük 5'inci ülkesi olan Türkiye'nin 2010'da 15,2 milyar TL'ye ulaşan ve 2011'de yüzde 40-50 arasında bir büyüme beklenen e-ticaret hacmiyle büyük bir kapasitesi söz konusu. Dolayısıyla e-ticaret, büyük şirketlerin kârlılığını ve büyümeleri artırmalarına olanak tanıyacak yegane bir alan.?

Inveon'un Türkiye'nin en deneyimli elemanları ile şirketlerin altyapılarına uyumlu ürün ve hizmetler sunduğunu dile getiren Kastro, şöyle devam etti:

?İşini büyük bir tutkuyla yapan bu ekip, şirketlerin özel e-ticaret ihtiyaçlarını büyük bir özenle karşılıyor ve ihtiyaçlarına göre özel çözümler üretiyor. Altyapılarını kurduğumuz ve teknoloji danışmanlığını yürüttüğümüz projelerin elde ettikleri başarı da Inveon Software Solutions'ın bu alandaki yetkinliğini ortaya koyuyor.?

2010'da grup alışveriş sitelerinin büyük çıkışı ile e-ticaret algısı da olumlu yönde artış kaydetti. Ağustos 2010′da Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı 2010 Bilişim Teknolojisi Kullanım Araştırması'nın da ortaya koyduğu gibi internet'e erişim imkânı olan hane oranı yüzde 41,6′ya çıktı. Üstelik İnternet kullanıcılarının yüzde 15′i online alışveriş yapıyor. Tabii İnternet kullanımı ile doğru orantılı olarak e-ticaret kullanımı da artıyor. Türkiye'de bu alanda görülen artışın önemli sebeplerinden biri de kredi kartı ile ödemenin artık daha güvenli hale gelmesi. Ocak 2011 itibariyle Türkiye'de 3D Secure kullanımı yasa ile mecburi hale geldi. Halen tüketicilerin yüzde 77′sinin tercih ettiği 3D Secure'un da devreye girmesiyle Türkiye'de sanal ortamdan alışveriş yapanların memnuniyet oranı yüzde 96'yı buldu. Tüm bunların e-ticarete yatırım yapmak için en uygun şartları hazırladığını aktaran Kastro, 2011'de büyük perakende mağazalarının online satış ve e-ticarete yöneleceklerini ve e-ticarette dikeye kaymalar görüleceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber