Diyanet yeni kadro için Meclis'i ikna etmeye çalışıyor

Haber Giriş : 08 Nisan 2005 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, görevlisi bulunmayan 22 bin 780 caminin kadro ihtiyacını karşılayabilmek için Meclis'i ikna etme girişimi başlattı.

Bu çerçevede milletvekillerine dağıtılmak üzere bir kitapçık hazırlatan Başkanlık, 17 bine yakın kadronun boş olduğu ve mevcut yapıyı korumak için dahi yılda 4 bin 200 din görevlisinin atanması gerektiğine vurgu yaptı.

AK Parti Grup Başkan vekilleri Salih Kapusuz ve Sadullah Ergin, vekil imamların Kamu Personel Sınavı'nı (KPS) kazanmaları durumunda aday imam-hatip olarak atanmaları için kanun teklifi verilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı da kadro sorunlarının giderilmesi için milletvekillerini iknaya çalışıyor. Bu konuda hazırladığı kitapçığı milletvekillerine dağıtan Diyanet, Başkanlık'ın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanun tasarısının bir an önce yasalaşmasını istiyor.

1990'dan beri Diyanet'e kadro verilmediğine dikkat çekilen kitapçıkta, her yıl yaklaşık bin 700 personelin emekli olduğu, bin 500 personelin ise ölüm, istifa, kurum değişikliği gibi nedenlerden dolayı ayrıldığı bildiriliyor. Kitapçıkta, 22 bin 780 camide din görevlisi bulunmadığı, 16 bin 903 kadronun boş olduğu ve her yıl ortalama 500 yeni cami inşa edildiği de milletvekillerinin bilgisine sunuluyor: ?Toplumsal dayanışmayı, birlik ve beraberlik ruhumuzu canlı tutmak, dini ve milli değerlerimizi zedeleyici hareketlere fırsat vermemek için boş kadrolar doldurulmalı, kadrosuz camilere kadro tahsisi yapılmalıdır.? Diyanet personelinin eğitim durumuna bakıldığında ise yüzde 55,92'si imam-hatip lisesi mezunu, yüzde 20,78'i 2 yıllık yükseköğretim, yüzde 6,81'i ilahiyat fakültesi, yüzde 5,63'ü 4 yıllık üniversite mezunu iken, yüzde 1,47'si ise ilkokul mezunu olduğu görülüyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber