Polisi vuran zanlı yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Nisan 2011 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BATMAN'da dün yaşanan olaylar sırasında Atatürk Lisesi'nde görevli polis memuru Hamdi Gök ile okul hizmetlileri Ali Gültekin ve Fevzi Kalkan'ı tabancayla ateş açarak yaralayan 19 yaşındaki Adnan Yiğit Tekin, polis tarafından yakalandı. İnşaat işçisi olan açık lisede okuyan Tekin, saldırıyı Bismil'deki olaylara misilleme olarak yaptığını itiraf etti.

Batman'da dün YSK'nın veto kararı ve Bilmil'de İbrahim Oruç'un olaylarda açılan ateş sonucu yaşamını yitirmesini protesto etmek için gösteriler düzenlendi. Göstericilerin polisle çatıştığı kentte Atatürk Lisesi'nde görevlendirilen polis Hamdi Gök, okul hizmetlileri Ali Gültekin ve Fevzi Kalkan'a tabancayla saldırı düzenlendi. Saldırına vucüduna 4 kurşun isabet eden Gök ile Gültekin ve Kalkan, yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, polis saldırganı yakalamak için kentte geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Yapılan araştırma sonunda saldırıyı, kentte daha önce de yasadışı olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan Adnan Yiğit Tekin olduğu saptandı. Polis, Tekin'in oturduğu Petrolkent Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi. Tekin, gözaltına alınırken, olayda kullandığı tabanca da evin bahçesinde gömülü bulundu. Polis Tekin'e yardım ve yataklık ettiği 4 kişiyi de daha gözaltına aldı.

Adnan Yiğit Tekin, verdiği ifadesinde saldırıyı Bismil'de çıkan olaylarda İbrahim Oruç'un öldürülmesine misillime olarak yaptığını söyledi. Lise önüne belinde tabancayla geldiğini anlatan Tekin, "Öğrenciler okuldan dağılıp evlerine gittikten sonra tabancama ateş ettim. Daha sonra oay yerinden kaçtım" dedi. Tekin'e ve birlikte gözaltına alınan 4 kişinin soruşturması sürdürülüyor.

Silahlı saldırıda yaralanan polis memuru Hamdi Gök'ün tedavi gördüğü hastanede yoğun bakımdan çıkarıldığı ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayda yaralanan hizmetlilerin de durumlarını iyi olduğu kaydedildi.

Bu arada Batman'da dünkü gösteriler sırasında gözaltına alınan 60 kişiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber