Memur-Sen: Memurlar için siyaset ve grev hakkı istedi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2011 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yaklaşan genel seçimler öncesinde, memurlara grev ve siyaset yapabilme hakkı verilmesi için siyasi parti liderlerine çağrıda bulundu.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir Sen Manisa Şubesi'nin istişare toplantısı Manisa Öğretmenevi'nde yapıldı. Eğitim-Bir Sen Manisa Şube Başkanı Ahmet Sofuoğlu önderliğinde düzenlenen toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da katıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplantı öncesinde VIP Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Gündoğdu, 15 Mayıs'a kadar üye sayılarını 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirttti. Özelde üyelerinin özlük hakları genelde ise ülkenin demokratikleşmesi başta olmak üzere bütün sorunları dert edinerek sendikacılık yaptıklarını belirten Gündoğdu, "Sendika kimliğimiz ile önümüzdeki bir 15 Mayıs var. Bir yıllık üye sayılarının belirlendiği her yılın yeni miladı. Haziran ayı içerisinde yeni seçimler yapılacak. Demokrasinin, millet idaresiyle yeniden buluşmasının günü. Bu her iki günün yeni bir kazanıma dönüşmesini istiyoruz" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) destek verdiği bağımsız milletvekili adayları için verdiği karara da değinen Gündoğdu, "YSK'nın, yüksek siyaset kurumu gibi davranmaması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin yaklaşan seçimler öncesindeki beklentilerini sorması üzerine Gündoğdu, memurlara grev ve siyaset yapabilme hakkı verilmesi için siyasi parti liderlerine çağrıda bulundu. Son iki yılda memurların toplu sözleşme, grev ve siyaset hakkı için yoğun çalışmalar yaptıklarına dikkati çeken Gündoğudu, şunları söyledi:

"12 Eylül referandumu ile toplu sözleşme hakkımızı aldık. Ancak, grevsiz toplu sözleşme hakkı, eksik. Onlarca yıldır işçi kardeşlerimizin kullandığı siyaset hakkının da bu ülkenin okumuş kesimi memura henüz verilmemiş olması da yine bir eksikliğmiz. Siyasi partilerimiz grev ve siyaset hakkı konusunda çok açık vaatlerde bulunmuyor. Dünyanın en az yüzde 55'inde var olan memurun siyaset ve grev hakkı tanınması sözünün verilmesini alenen bekliyoruz."

Gündoğdu'nun basın açıklamasının ardından Eğitim-Bir Sen Manisa Şubesi'nin, ilçe şube başkanları ve eğitim kurumları temsilcilerinin katıldığı istişare toplantısı basına kapalı olarak yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber