Süper Komiser

Haber Giriş : 09 Nisan 2005 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyeti'nde 950 YTL'ye çalışan başkomiser Burak Çekiç, 700 bin dolarlık bilgisayar programını bedavaya yaptı. Microsoft'un mühendislerini kıskandıran program, insanlar hakkındaki tüm bilgileri anında ekrana getiriyor...

BURAK Çekiç... 30 yaşında... Eskişehir'li. İnternet tasarım ve Bilişim Suçları Büro Amirliği'nde 950 YTL maaşla çalışıyor. İstanbul Emniyeti'ndeki teknolojinin beyni. Çünkü başkomiser, internet devi Microsoft'u kıskandıracak bir programa imza attı... Emniyet, 2003 yılında özel firmalardan, tutuklanan kişilerin suç dosyasının anında görünebilmesi için bir program yapılmasını istedi. Ancak özel firmalar ?700 bin dolara yaparız' dedi. Bunun üzerine emniyet, kendi birimlerinde ?dahi' olarak kabul edilen Çekiç ve ekibini bu iş için görevlendirdi.

Çekiç ve ekibi 6 aylık yorucu bir çalışmanın ardından ?Müzekkere Kayıt Programı'nı hiçbir ücret talep etmeksizin maaşları karşılığı hazırladı. Başkomiserin Asayiş Şube Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere hazırladığı bu program, Cebit Teknoloji Fuarı'nda Microsoft mühendislerinin bile hayranlığını kazandı. Program sayesinde, gözaltına alınan bir kişinin araması olup olmadığı, araması varsa hangi suçtan olduğu anında belirlenerek gerekli yasal işlemler başlatılabiliyor. İnsanlar böylece 24 saat boyunca gözaltında tutulmak zorunda kalmıyor.

Microsoft'un Sistem, Veritabanı ve Yazılım Mühendisliği alanlarında 50 ayrı kursunu bitiren Çekiç, 1999 yılında ?www.iem.gov.tr' sitesini de hazırlayan kişi... Site, başarılı tasarımı ve elektronik hizmet alanında örnek olması nedeniyle TÜSİAD tarafından da ödül aldı. www.iem.gov.tr 2005'te tüm dünyadaki 4 milyar web sitesi arasında 23 bin 196'ncı oldu. Çekiç ve ekibinin bu başarıları bazı özel sektör firmalarının da gözlerini kamaştırdı. Daha şimdiden teknoloji dehası başkomiser ve ekibine astronomik maaşlarla iş teklifleri yağıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber