Savcılık, 17 yıl önce evinde ölü bulunan albay için soruşturma başlattı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Nisan 2011 19:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MALATYA Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, 1994 yılında konutunda intihar ettiği açıklanan dönemin Tunceli Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Kazım Çillioğlu'nun sır ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında o dönemdeki birçok komutanın ifadesini alan savcılık, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın ilişkilerini de soruşturduğu belirtildi.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan, 3 Şubat 1994 tarihinde Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı içinde kendisine tahsisli lojmanda kaldığı sırada başına tek el ateş edilmiş halde bulunan dönemin Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu ile ilgili 17 yıl sonra soruşturma başlattı. İntihar ettiği belirtilen Albay Çiloğlu ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, o dönemde Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral İsmail Kuru'nun da aralarında olduğu bir çok askerin ifadesine başvuruldu. Savcılığın, ayrıca Albay Çillioğlu'nun Tunceli'de görev yaptığı sırada Tunceli bölgesinde bulunan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile TİKKO itirafçısı 'Bozo' kod adlı Yusuf Geyik'in de o dönemdeki bütün ilişkilerinin soruşturduğu belirtildi.

Albay Çilloğlu'nun evinde ölü bulunmasından sonra o dönem yazılan birçok haberde Albay'ın intihar etmediği ve jandarmada görev yapan 'Bozo' kod adlı Yusuf Geyik isimli TİKKO itirafçısı tarafından öldürülüğü ileri sürülmüştü. Bu iddia ile ilgili o dönemin askeri ve sivil savcılarının bu yönlü bir çalışma yapmadığını saptayan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Doğan'ın, 'Bozo' kod adlı TİKKO itirafçısı Yusuf Geyik'in Jandarma içindeki faaliyetlerini inceleme altına aldığı ve yaşayıp yaşamadığı, nerede olduğu konusunda da resmi makamlara yazılar yazdığı belirtildi.

Savcı Özden Doğan'ın soruşturmanın seyrine göre, dönemin valisi, otopsiyi yapan savcı ile askeri savcı ve Albay Çillioğlu'nun odasına ilk giren dönemin Jandarma Bölge Komutanı Kurmay Başkanı olan Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Çörten'in ifadesine de başvuralabileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber