Balıkesir Üniversitesi Rektürü: Üniversite'de fuhuş yok

Haber Giriş : 09 Nisan 2005 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Necdet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanlığı'nın üniversitede gerçekleştirdiği "Final" isimli uyuşturucu operasyonuyla ilgili basında çıkan haberlere tepki gösterdi. Özellikle bazı gazetelerdeki haberlerden duydukları rahatsızlığı dile getiren Hacıoğlu, olayların çarpıtıldığını, bir bardak suda fırtına koparılmak istendiğini belirterek, "Üniversiteyi lütfen rahat bırakın" dedi.

BAÜ Rektörü Necdet Hacıoğlu, jandarma operasyonunun bilgileri dahilinde yapıldığını, aralarında bazı öğrencilerin de bulunduğu gözaltındaki şüphelilerden bir kısmının tutuklandığını kaydederek, "Bazı basın organları günlerdir olayı farklı boyutlara taşıyor. Biz kimseye mesleğini öğretmiyoruz, ama yapılan yayınlarla sanki üniversitenin her binasında esrar satılıyormuş havası verildi. Bunun dışında İl Jandarma Komutanlığı'nca sizlere gönderilen basın bülteninin bir örneği de bizde var. Bu bültende operasyonun, uyuşturucu kullanımına yönelik yapıldığı yazıyor. Fuhuştan bahsedilmiyor. Ancak, dediğim gibi bazı basın organları bu haberi üniversitede fuhuş ve uyuşturucu operasyonu diye vererek, üniversitemize zarar veriyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ya da tutuklanan 3-4 öğrenci yüzünden Balıkesir Üniversitesi'nin 22 bin öğrencisi zan altında bırakılıyor" diye sitem etti.

BAÜ Rektörü Necdet Hacıoğlu, uyuşturucu operasyonunun kantin odaklı olması sebebiyle hemen kantinle alakalı sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih ettiklerini açıkladı. Operasyonla ilgili okul kantinlerindeki çalışanlar ve olaya karışan öğrenciler hakkında üniversite yönetimince de hukuki işlem başlatıldığını bildiren Hacıoğlu, bundan sonra yapılacak ihalelerde daha dikkatli olacaklarını kaydetti.

Yayınların üniversiteye zarar verdiği gibi kendisini de hedef aldığına dikkat çeken Necdet Hacıoğlu, "Rektörlük görevine atandığım ilk günden bugüne kadar özellikle bir gazete, bir gazeteci sürekli benimle uğraşıyor. O kişi beni beğenmiyor olabilir, ama ben ikinci dönem rektörlük seçimlerinde oylarımı yüzde 100 artırarak yeniden rektör seçildim. 2006'nın Kasım ayına kadar görevimin başındayım. Üçüncü dönem rektörlük yapamayacağıma göre, o gazete veya gazeteci istediği ismi BAÜ'ne rektör yapabilir. Tabii rektörlük seçimlerinde oy kullanan öğretim üyelerinin oylarını alabilirse. Acımasız ve ağır eleştirilere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada göğüs gereceğim" dedi.

Toplantıda hazır bulunan BAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Gülen, sonuna kadar üniversitenin ve rektörün arkasında olacaklarını ifade etti.
"Final" operasyonunda 8'i öğrenci 13 kişi tutuklanmış, operasyonla alakalı çoğu öğrenci 70'e yakın şüphelinin ifadesi alınmıştı. Jandarmanın üniversitedeki uyuşturucu operasyonuyla ilgili soruşturması ise hala devam ediyor. Rektörün basın toplantısı yaptığı sıralarda, 2 öğrenci daha adliyeye sevk edildi. İnfaz savcılığınca ifadeleri alınan gençler daha sonra serbest bırakıldı. Operasyonun geniş çaplı olarak devam ettiği, gerek kampüs gerekse diğer fakültelerin kantin ihalelerinin incelemeye alındığı öğrenildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber