Aksu: 35 bin polise ihtiyaç var

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis alımı veto yemesine rağmen İçişleri Bakanı Aksu, ülke genelinde 35 bin polise ihtiyaç olduğunu söyledi. Aksu'ya göre sadece İstanbul'da 10 bin polise ihtiyaç var.

Aksu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, partisinin kuruluşundan çok kısa süre sonra seçimlere girdiğini ve tek başına hükümet olmayı başardığını hatırlattı.

İstanbul'da 10 bin, Türkiye'de ise 35 bin polise ihtiyaç olduğunu, bu ihtiyacı yakında karşılayacaklarını ifade eden Aksu, ''Türk Polis teşkilatının 160. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Polisimiz Osmanlı'dan bize miras bir iki kurumumuzdan biri ve polisimizle gurur duyuyoruz.'' dedi.

Avrupa'daki bazı çevrelerin Türkiye'nin ''şahlanan turizmini'' baltalamak için Türkiye'de güvenlik sorunu yaşandığını öne sürdüklerini kaydeden Aksu, bu iddiaların maksatlı ve yalan olduğunu
söyledi. Türkiye'nin kesinlikle bir asayiş sorunu yaşamadığını, başta İstanbul olmak üzere ülkenin her yerine huzur ve güvenin hakim olduğunu ifade eden Aksu, bu konuda gereken her türlü önlemi aldıklarını, almaya da devam ettiklerini bildirdi.

Aksu, diğer ülkelerin kentlerinde yaşanan asayiş olaylarına ilişkin ellerinde istatistikler olduğunu, istatistiklere bakıldığında İstanbul ve Türkiye'nin diğer kentlerinin çok daha huzurlu olduğunun
görüldüğünü kaydetti.

Toplantının ardından Gaziantepli İşadamı Şükrü Ercan'ın oğlu Murat Ercan ile işadamı Hüseyin Güzel'in kızı Sibel Güzel'in düğününe katılan Aksu, çiftin nikah şahitliğini yaptı.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber