Yaralı polis memurunun sağlık durumu iyi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2011 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, Kastamonu'daki saldırıda yaralanan polis memuru Metin Kuş'un sağlık durumunun ''gayet iyi'' olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Bozkurt, Kuş'un ameliyatının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yaralının dün akşam saatlerinde Kastamonu'dan hastanelerine sevk edildiğini anımsatan Bozkurt, hastaneye getirildiğinde hastanın genel sağlık durumunun iyi ve şuurunun açık olduğunu belirtti.

Beyin cerrahisi, ortopedi, KBB, genel cerrahi ve göz klinikleri tarafından ilk değerlendirmenin yapıldığını ifade eden Bozkurt, tüm tetkiklerin tamamlanmasının ardından, yaralının bugün saat 13.30'da ameliyata alındığını söyledi.

Bozkurt, ameliyata, ortopedi ve beyin cerrahi kliniğinden uzmanların girdiğini ifade ederek, ''Saçlı deride ve sol eldeki yabancı cisimler çıkarıldı. Hastanın şu an genel durumu gayet iyi, birkaç gün içinde bütün tetkikleri tamamladıktan sonra taburcu edilmesini planlıyoruz'' diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren ameliyatın başarılı geçtiğini açıklayan Bozkurt, çıkarılan yabancı cisimlerin cam ve metal parçaları olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, ''Metal parçalarında bir bombalı saldırı izlenimi var mı?'' sorusuna Bozkurt, ''Biz sadece bunu söyleyelim'' yanıtını verdi.

Bozkurt, ziyaretçi yasağının da tedbiren devam ettiğini, sadece yakınlarının görüşüne izin verildiğini söyledi.

Yaralının konuşabildiğini belirten Bozkurt, hastanın yoğun bakımda olmadığını sözlerine ekledi.

-VATANDAŞLAR ŞEHİDİ BAYRAKLARLA SELAMLADI

Şehit polis memuru Recep Şahin için Kastamonu'da düzenlenen törenin ardından karayoluyla memleketi Samsun'a götürülen Şahin'in cenazesi, Tosya yakınlarında kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Aralarında Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Zafer Nalbantoğlu, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç'un da olduğu grup, D-100 karayolunun kenarında toplandı.

Şahin'in cenazesini Samsun'a götüren konvoya eşlik eden İçişleri Bakanı Osman Güneş de ellerindeki Türk Bayraklarıyla şehit polis memurunu selamlayan kalabalığı görünce, konvoyu durdurarak kısa bir konuşma yaptı.

Bakan Güneş, herkese başsağlığı dileyerek, ''Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Duyarlılığınızdan ötürü hepinize çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Tosya Kaymakamı Türköz de saldırıyı kınadığını belirterek, ''Bu tür terör eylemlerinin milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacağını ve milli bütünlüğümüzü daha da pekiştireceğini yinelemek istiyorum. Şehit polisimiz Recep Şahin'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dilerken, yaralı polisimiz Metin Kuş'a da acil şifalar diliyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından konvoy, Samsun'a doğru hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber