Babacan: Doğru işler yapılması durumunda altın fiyatları düşecek/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2011 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim çalışmaları çerçevesinde seçim gezilerine Mamak'ta esnafı ziyaret etti. Babacan, gelişmiş ekonomilerin doğru işler yapması durumunda altının fiyatının düşeceğini, yanlış işler yapması durumunda ise yükseleceğini söyledi.

Babacan, bir kuyumcuyu ziyareti sırasında esnafa "kendilerine çeyreğin yarısının çıkarılması" yönünde talepler geldiğini söyledi ve "Ne dersiniz çıkaralım mı?" diye sordu. Esnafın da, kendilerine bu yönde sorular geldiğini belirtmesi üzerine Babacan, konuyu değerlendirdiklerini kaydetti.

Bir gazetecinin "altın fiyatlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine de Babacan, gelişmiş, büyük ekonomilerin yanlış işler yaptığında altın fiyatlarının yükseldiğine dikkati çekerek, "Dünyada yükseliyor, çünkü onlara güven kalmayınca herkes 'bin sene önce de altın vardı, yine altın var' diyor. Biraz onlara bağlı. Doğru işler yaparlarsa düşer, yanlış işler yaparlarsa yükselir, biraz öyle." cevabını verdi.

Bu arada Babacan, girdiği bir döner lokantasında kendisine ikram edilen tulumba tatlısını "ben biraz dikkat ediyorum, bu ara tatlı yememeye çalışıyorum" diyerek geri çevirdi.

Babacan ziyareti sırasında birçok vatandaşın sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında birden sağanak yağmurun bastırmasıyla Babacan, seçim çalışmalarına parti otobüsüyle devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber