İşte İçişleri Bakanının yeni polis tanımı

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, yeni polis tipinin, disiplinli, çalışkan, halkla ilişkilere önem veren, sorun çözücü, çağın gelişmelerini takip eden ve uyum gösteren, insan haklarına saygılı ve yardımsever kişilik yapısına sahip olacağını bildirdi. Türk Polis Teşkilatı'nın 160. kuruluş yıldönümü, Polis Radyosu Büyük Stüdyo'da düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, bazı valiler ve emniyet müdürleri, eski bakanlar ve emniyet müdürleri ile polis teşkilatı mensupları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Bakan Aksu, "polis" unvanıyla 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul'da faaliyete başlayan emniyet teşkilatının sahip olduğu imkan ve kabiliyetleriyle, bugün geldiği nokta arasında mukayese dahi edilemeyecek fark olduğunu söyledi.

Polisin, devletin bütünlüğünü, genel güvenliği, başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunmasını, suç işlenmesinin önlenmesini, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığı ve insan haklarına saygıyı kendisine şiar edindiğini ifade eden Bakan Aksu, personeli, Avrupa Birliği (AB) standartları seviyesinde yetiştirmeye gayret ettiklerini bildirdi. Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü biliyoruz ki, insan haklarına saygı ve demokrasi, 21'inci yüzyılın en önemli siyasal mekanizmaları olarak insanlık tarihinde yerini alacaktır.

Bizim öngördüğümüz yeni polis tipi; disiplinli, çalışkan, halkla ilişkilere önem veren, sorun çözücü, çağın gelişmelerini takip eden ve uyum gösteren, insan haklarına saygılı ve yardımsever kişilik yapısına sahip olacaktır. Bu çerçevede, alınması gereken bütün tedbirleri alıyor ve 21. yüzyıl anlayışına uygun polis yetiştiriyoruz."

Bakan Aksu, yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ile ilgili kurslarda eğitilen emniyet mensuplarının sayısının 40 bini geçtiğini belirterek, insan hakları konusuna da hükümet olarak büyük önem verdiklerini, "işkenceye sıfır tolerans" sloganı ile bakış açılarını ortaya koyduklarını anlattı.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber