ÖSYM'de yeni skandal: 420 puan aldı ama cevap kağıdı boş görünüyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abbas Güçlü

ÖSYM sonunda bu kadarı da olmaz dedirtti

420 PUAN ALDI AMA CEVAP KÂĞIDI BOŞ

Cevap kartlarını görmek için ÖSYM'nin internet sitesine giren adayların pek çoğu şok üstüne şok yaşıyor. Kimine cevaplamadığı testlerden puan gelirken, sınavda 420'li puanlar alan H.N.'nin cevap kartında hiçbir seçenek işaretli görünmüyor

ÖSYM'ye yönelik tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Cevap kartlarının internete konulmasından sonra, şikâyetler azalacağına daha da arttı. Ortaya çıkan yeni kanıtlar ise sınavda bir şeyler olduğu şüphesini iyice artırdı.

Cevap kartlarını görmek için ÖSYM'nin internet sitesine giren adayların pek çoğu şok üstüne şok yaşıyor. Kimine cevaplamadığı testlerden puan gelirken, kimilerinin cevap kartlarında da hiç boş bırakmamışken, cevaplanmamış sorular gözüküyor. Ama en çarpıcı olan, sınavda 400'lü puanlar alan H.N.'nin, cevap kartında hiçbir seçeneğin işaretli olmaması. Yani bomboş bir cevap kâğıdı gözüküyor. H.N. bu cevap kartına göre, sadece sınava girip, çıktı ve hiçbir soruyu cevaplamadı. Oysa puan kartında 6 puan türünde de çok iyi puanlar aldığı dikkati çekiyor...

H.N.'nin ismi, fotoğrafı, TC kimlik numarası ve soru kitapçığı numarasının da bulunduğu cevap kâğıdı bomboş olduğuna göre, puanı nasıl hesaplandı? Puanı doğru hesaplandıysa, cevap kartı neden boş? Söz konusu cevap kâğıdı onunsa, o kimin cevap kâğıdını cevapladı? Ya da her aday için veya bazı adaylar için birden fazla cevap kâğıdı mı düzenlendi?

ÖSYM, umarız bu soruların cevabını bir an önce kamuoyu ile paylaşır...

Puanlar yeniden hesaplansın

Hapishanelerde yapılan ek sınav ve bazı adayların puanlarının yeniden hesaplanması nedeniyle, YGS puan ve sıralamasının yeniden yapılması isteniyor.

Ölçme değerlendirme uzmanlarına göre, YGS benzeri sıralama sınavlarında, puanların hesaplanmasında esas alınan ortalama ve standart sapma tüm adayların verdikleri cevaplara göre belirleniyor. Dolayısıyla bazı adayların puanlarında değişme söz konusu olduğunda, ortalama ve standart sapma da değişeceği için tüm puanların yeniden hesaplanması ve bu puanlara göre yeniden bir sıralama yapılması, olmazsa olmaz kuralların başında geliyor. Ama nedense bu konuda hiçbir bilgi verilmiyor.

Örneğin kaç adayın puanı yeniden hesaplandı? Kaç adayın sıralaması değişti? En önemlisi de bu puan ve sıralamadaki değişiklikler, diğer adaylara yansıtıldı mı?..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber