Polisi taşlayan çocuklar, futbol sevgisi ile suçtan korunacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 12 Mayıs 2011 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, taş atan çocukları top sahasına çekmek için kampanya başlattı.

Binlerce çocuk için futbol kursu açılacak, lisans verilecek. Güneydoğu'daki sokak gösterilerinde polisi taşlayan çocuklar, futbol sevgisi ile suçtan korunacak. ?Sivil itaatsizlik? adı verilen yasadışı eylemlerde polise taş attırılarak kullanılan çocukların topluma kazandırılması için düğmeye basıldı. Polis, korsan gösterilerin yaşandığı illerde çocuklar için ?Haydi Çocuklar Futbola? kampanyası başlattı. Emniyet GenelMüdür Vekili Mustafa Demirer ile TFF BaşkanıMahmut Özgener'in imzalayacağı protokol sonrası Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır,Hakkâri, Mardin,Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Batman ve Şırnak'ta futbol turnuvaları düzenlenecek.Öncelikle taş atma eylemleri ve adi suçlardan kopartılacak çocukların futbol vasıtasıyla bedensel ve ruhsal gelişimlerinin en iyi şekilde tamamlanması sağlanacak.

SEÇMELERİ POLİS YAPACAK

Futbol kurslarına katılacak 13-16 yaş grubundaki çocukları ToplumDestekli Polisler belirleyecek. Kursa alınacaklar taş atma eylemlerine katılan ya da risk altındaki çocuklar arasından tercih edilecek. Projeninmaliyetini TFF üstlenecek. Federasyon çocuklara ayrıca tişört, şort, spor ayakkabısı, futbol topu vb. hediyeler verecek. İl ya da bölge turnuvalarında şampiyon olan takıma kupa dışında çeşitli ödüller verilmesi de düşünülüyor.

Kursa katılana futbolcu lisansı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün taş atan ve suça karışan çocukları kapsayan projesi için Diyarbakır'da toplantı düzenlendi. Toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile 13 ilin polis müdürleri katıldı. Toplantıda, futbol kursuna katılacak çocuklara lisans verilmesi de kararlaştırıldı.

HABER: Kamil ELİBOL/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber