Sağlık bakanı Akdağ'dan hastaneye ani baskın...

Haber Giriş : 11 Nisan 2005 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da Etlik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaptığı ziyaret sırasında kendisinden yardım isteyen bir gencin, "Kameralar olmazsa benim sıkıntımı çözmezsiniz" şeklindeki sözlerine fena halde sinirlendi. Akdağ, elini gencin omzuna koyarak, "Bizim kameralarla işimiz olmaz. Biz işimizi yapıyoruz" diye bağırdı. Akdağ, kaza yapan çocuğunun ameliyat edilmediğinden yakınan aynı genci doktorla yüzleştirdi. Doktorun gerekçesini dinledikten sonra hasta yakının kendisine yalan söylediğini düşünen Akdağ, gence "Böyle yapmayın. Siz böyle yaptıkça ben çok üzülüyorum" diye sitem etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığın üst düzey bürokratlarıyla birlikte SSK'dan devraldıkları Etlik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ani baskın düzenleyerek, incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ'ı hastane koridorlarında gören vatandaşlar sıkıntılarını anlatmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Bu arada kendisinden yardım isteyen bir gencin, "Kameralar olmazsa benim sıkıntımı çözmezsiniz" şeklindeki sözleri Bakan Akdağ'ı fena kızdırdı. "Bizim kameralarla işimiz olmaz" diyen Akdağ, aynı kişinin kaza geçiren çocuğunun ameliyat edilmediğini söylemesi üzerine ilgili doktorla hasta yakınını yüzleştirdi. Ortopedi uzmanı doktor Bakan Akdağ'a, tıbbi nedenlerden dolayı çocuğu ameliyat etmeyi uygun bulmadıklarını, bunun yerine normal tedavi yöntemini tercih ettiklerini söyledi. "Çocuğumu ameliyat etmiyorlar" diyen hasta yakınının kendisini aldattığını düşünen Akdağ, gence, "Böyle yapmayın. Siz böyle yaptıkça ben çok üzülüyorum" diye sitem etti.

Kendisini oldukça sinirlendiren olayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Akdağ, söz konusu vatandaşın çocuğunun kırık bacağını ve çekilen filmleri göstererek ameliyat yapılmadığını iddia ettiğini belirterek, "Bir vatandaşımız bize geldi. Çocuğunu kırık bacağından, filmlerinden bahsederek, adeta kendisine bakılmadığını anlattı. Ben de başlangıçta öyle hissettim. Ameliyat geciktiriliyormuş gibi bir iddia ile geldi. Daha sora uzman hekimimiz geldi. 'Biz bilimsel olarak bu kabil kırıkta çocuklarda ameliyat yapmayı tercih etmiyoruz, başka bir uygulamanın yapılması daha doğru' dedi. Kesinlikle hiç bir hekim ve sağlık çalışanı hakkında bize ayak üstü bildirilen suçlama ve şikayetlerden dolayı bir yargı hükmüne varmamalıyız" diye konuştu. Basın mensuplarına da, kendilerine ayak üstü verilen bilgilerden yola çıkarak doktorları ve sağlık çalışanlarını yargılayıp bir fikre varmaması ricasında bulunan Akdağ, "Arkadaşlarımız kendilerine ulaşan şikayetleri not dip daha sonra gerekli işler yapılıyor. Ayak üstü söylenen herşey doğru çıkmıyor. Her şikayet tam yerini bulmuyor" şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ, Etlik Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniklerinde de incelemelerde bulunarak, doktorlardan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Önünü keserek sıkıntısı anlatan bütün vatandaşları büyük bir sabırla dinleyen Akdağ, karşılaştığı bazı aksaklıklar nedeniyle zaman zaman sinirlendi ve bürokratlara yüklendi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber