Usta birliğine diye yolladılar, intihar haberi geldi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HATAY'dan usta birliğine gitmek üzere yola çıkan 20 yaşındaki Hüseyin Karakum, bindiği otobüsten inip, satın aldığı av tüfeğiyle dağlık alanda kendini vurdu. Cesedini 2 gün sonra çobanların bulduğu gencin ağabeyi Mahmut Karakum, kardeşini 300 lira harçlıkla askere uğurladığını söyleyerek, "Ben ona harçlık değil, ölüm parası vermişim" diye gözyaşı döktü.

Kırıkhan İlçesi'nde yaşayan Hüseyin Karakum, acemi eğitimini tamamladıktan sonra, Igdır'da bulunan usta birliğine dağıtımı yapıldı. Geldiği memleketinden Iğdır'a gitmek üzere cumartesi günü otobüse binip yola çıkan Hüseyin Karakum'dan bir daha da haber alınamadı. Pazartesi günü Hassa ilçesinde koyun otlatan çobanlar, av tüfeğiyle öldürülmüş bir gencin cesedini buldu. Cesedin üzerindeki askeri izin belgesinden ölenin Hüseyin Karakum olduğu anlaşıldı. Jandarmanın birliğine, oradan da yakınlarına ulaştığı Hüseyin Karakum'un cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Adli Tıp Kurumu'nda otopsinin tamamlanmasını beklerken gözyaşı döken Mahmut Karakum, "Cumartesi günü 300 lira harçlık verip uğurladık. Iğdır'a gidiyordu. Yolda otobüsten inmiş, benim verdiğim harçlıkla av tüfeği almış, sonra da Hassa İlçesi'nin bir köyünde kendini vurmuş. Ben ona harçlık değil, ölüm parası vermişim" dedi.

Otopsisi tamamlanan Hüseyin Karakum'un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesine götürüldü. İntiharındaki sır ise aydınlanamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber