Bankacılık Yasası'nda tarih netleşmedi

Haber Giriş : 12 Nisan 2005 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şener, Bankacılık Tasarısı'nın yasalaşması için belirlenen bir tarih olmadığını belirtti. Şener, TEKEL'de özelleştirme programından vazgeçilmediğini kaydetti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 4 Nisan'da Meclis'e sevkedilen Bankacılık Yasa Tasarısı'nın yasalaşması konusunda bir tarih sınırı bulunmadığını söyledi. Şener, ATO heyetini kabulünde gazetecilerin soruları üzerine, tasarının mevcut yasama döneminde Meclis'in yoğunluğuna göre gündeme alınıp alınamayacağının, AKP Meclis Grubu ile görüştükten sonra belirlenebileceğini söyledi.

Banka birleşmesinde rekabete dikkat 'Kart taslağı pratikte uygulanamaz'

TEKEL ihalesinin iptalinin de Maliye Bakanlığı'nca değerlendirileceğini söyleyen Şener, özelleştirme programından vazgeçilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

ATO'DAN ?BORÇLARI YAYIN' ÖNERİSİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Aygün ise Kredi Kartları Tasarısı'na, kartlara uygulanan faizin, tüketici kredisine uygulanan faizin yüzde 50'sini geçemeyeceğine dair madde eklenmesini ve biriken borçların 12 aya yayılmasını istedi.

Şener, söz konusu önerilerin Banka ve Kredi Kartları Tasarısı'nın Meclis'te görüşülmesi aşamasında değerlendirilebileceğini kaydetti.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber