27 Mayıs 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 27 Mayıs 2011 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Swiss Otel'de saat 09.30'da, Uluslararası Yüksek Öğretim Kongresi'ne katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.30'da Aydın mitingine, saat 16.00'da Adnan Menderes Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile diğer tesislerin toplu açılışına katılacak. Erdoğan, saat 17.30'da Muğla mitingine katılacak ve saat 18.45'de Dalaman'daki Akköprü Barajı'nın açılışına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın Orhaneli ilçesinde Ahmet Necati Yılmaz Parkı'nı hizmete açacak ve ilçede nokta mitingi yapacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Sanayi Odası'nda saat 10.00'da AB Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı Eko İnovasyon Bilgilendirme Toplantısı ile Yeşilköy Wow Otel'de saat 14.00'te Marmara İş Hayatı Dernekleri sektörel komitelerinin katılımıyla düzenlenecek toplantıya katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Üsküdar Zeynep Kamil Mahallesi Nuhkuyusu Caddesi'nde saat 15.00'te Atatürk İlköğretim Okulu'nun açılış törenine, Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi Adile Sultan Sarayı'nda saat 20.00'de Marmara Eğitim Gönüllüleri Derneği Bahar Buluşması programına katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da saat 16.00'da Panagro Et Süt Entegre Tesisleri'nin temel atma törenine katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, saat 18.00'da Ankara Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin Turgut Özal Üniversitesi'ndeki toplantısına katılacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 20.00'de Hesap Uzmanları Kurulu'nun 66'ncı kuruluş yıldönümüne katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de seçim çalışmalarını sürdürecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda saat 10.45'te, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla biraraya gelecek. Türker, ardından Bakırköy, Güngören, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece ilçelerini ziyaret edecek.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 11.00'da Kızılcahamam'da Ülkücü Şehitleri Anma Günü ve saat 11.30'da Ülkücü Şehitler Anıtı açılış töreni ile mevlide katılacak. Bahçeli, saat 13.45'de Kızılcahamam Belediyesi'ni ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelecek, saat 14.15'de Kazan'da esnaf ziyaretinde bulunacak.

- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İstanbul'daki seçim çalışmaları kapsamında saat 14.00'te Maltepe Meydanı'nda, saat 17.00'de de Ümraniye Meydanı'nda miting düzenleyecek.

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir ve Kayseri'de esnaf ziyaretlerinde bulunarak, STK'lar ile biraraya gelecek.

- CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'da seçim çalışmaları kapsamında saat 11.00'da pazar yeri açılışına katılacak.

- BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Hakkı Öznur, saat 10.00'da Sincan Öğretmenevin'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir'in ev sahipliğinde saat 19.00'da Ankara'daki dokuz oda ve borsanın yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile meclis başkanlarının yer aldığı ''Ankara Odalar Ortak Toplantısı", AK Parti Ankara milletvekili adaylarının katılımıyla yapılacak.

- Sayıştay'ın 149'uncu kuruluş yıldönümü, saat 10.00'da düzenlenecek programla kutlanacak.

- Sağlık Bakanlığı, saat 20.00'da toplumda giderek yaygınlaşan obezite hastalığına karşı dikkatleri çekmek için bir şölen düzenleyecek.

- Ankara Valisi Alaattin Yüksel, saat 10.00'da bir yılık görev ve çalışma sürecini değerlendireceği bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Almanya Büyükelçiliği, saat 19.30'da "Bugün ve 50 yıl Önce Din ve Göç: Almanya ve Türkiye'de Cinsiyet Eşitliği" konulu bir konferans düzenleyecek.

- TMMOB Makine Mühendisleri Odası, saat 19.30'da Ankara Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi'nde şef Kenan Şahbudak yönetiminde Türk Halk Müziği korosu etkinliği düzenleyecek.

- Eğitim-Sen, SAAT 11.00'de yeni yönetimin basınla tanışması ve çeşitli konuların ele alınacağı bir basın toplantısı yapacak.

- Türk Patent Enstitüsü, saat 10.00'da "Patent Günleri" etkinliği düzenleyecek.

- Orta Doğu Teknik Üniversitesi, saat 11.00'de ODTÜ'nün 55. kuruluş yıldönümünü kutlayacak.

- Dünya Demokrasi Hareketi, saat 13.30'da "Ya Bugün Olsa" adlı tiyatral bir gösteri düzenleyecek.

- Elektrik Mühendisleri Odası, saat 19.00'da "Türkiye'de İnternet Sansürü Tartışmaları ve Macerası" konulu söyleşi düzenleyecek.

- Botaş Genel Müdürlüğü, saat 14.00'da "Adıyaman-Şanlıurfa-Elazığ-Diyarbakır (Faz 2 / Faz 3) Doğalgaz Hattı Projesi Geçici Kabul Eksiklerinin Tamamlatılması İşi" ihalesi yapacak.

- İHH üyeleri, saat 19.00'da "Şehitlerin Yolunda Vira Bismillah" gecesinde biraraya gelecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane'deki makamında saat 10.00'da ABD-BM Konferansı CEO'su Tom Cochran ve Minnesoto Burnsville Belediye Başkanı Elizabeth B. Kautz ile görüşecek, saat 11.00'de Fatih Karagümrük Mahallesi Keçeçi Meydanı'nda Fatih Mimar Sinan Stadyumu ve otoparkının açılış törenine katılacak. Başkanlık makamı Saraçhane'de saat 15.00'te Tataristan Cumhuriyeti Meclis Başkanı Farid Muhametşin ile biraraya gelecek olan Topbaş, Eyüp'te Sakarya Mahallesi Silahtarağa Caddesi

Dolphinarium yanında saat 16.00'da Tatar şairi Gabdulla Tukay Parkı'nın açılış törenine katılacak.

- "Deprem Dede" olarak tanınan Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Üsküdar Surp Haç Ermeni Lisesi'nde saat 10.30'da, Şişli Karagözyan Yetimhanesi Vakfı'nda ise saat 13.00'te deprem ve afet konusunda öğrencileri bilgilendirmek amacıyla 'Deprem Gerçeğiyle Yaşamak' konulu seminer verecek.

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de saat 14.00'te Erikli Baba Kültür Derneği'ni ziyaret edecek.

- AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, Topkapı'da saat 11.00'de, merhum Adnan Menderes'i kabri başında anma töreni ve darbeleri kınamak amacıyla basın açıklaması düzenleyecek.

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde saat 13.30'da "Döner sermaye sisteminde yaşanan eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesi" amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi ve basın açıklaması düzenleyecek.

- Kütahya Valisi Kenan Çittçi, Simav depremiyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenleyecek.

- 27 Mayıs 1980'de bir suikast sonucu hayatını kaybeden eski bakanlardan MHP Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak, saat 10.30'da Eskişehir'in Mihallıççık ilçesi Sazak köyündeki kabri başında anılacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------

- A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, bir futbolcunun katılımıyla saat 13.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Takım, 3 Haziran'da Belçika ile Brüksel'de oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri maçının hazırlıklarını Hollanda'nın Tegelen kasabasında sürdürecek. Saat 18.00'de yapılacak antrenmanın ilk yarım saati basın mensuplarına açık gerçekleştirilecek.

- Spor Toto 3. Lig Play-off finali programı kapsamında tek maç yapılacak, program şöyle:

19.00 Darıca Gençlerbirliği-Altınordu (Eskişehir Atatürk)

İHA

27 Mayıs Cuma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun İstanbul'da düzenlediği ''Uluslararası Yükseköğretim Kongresi''ne katılacak. (09.30)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Aydın ve Muğla'da düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. (14.30/17.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını İstanbul'da sürdürecek. Kılıçdaroğlu, Eyüp, Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde seçim otobüsü ile tur atacak, Kağıthane ve Sarıyer'de partisince düzenlenen mitinglerde konuşacak. (10.00-16.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da düzenlenecek Ülkücü Şehitleri Anma Günü programına katılacak.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü, ?Adıyaman ?Şanlıurfa-Elazığ-Diyarbakır Doğalgaz Boru Hattı? ihalesini genel müdürlük binasında bugün gerçekleştirecek. (14.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Polis Evi'nde gazetecilerle kahvaltıda buluşacak. (09.30)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin Turgut Özal Üniversitesi'nde düzenlediği toplantıya katılacak. (18.00)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde halka seslenecek, Kayseri'de esnaf ziyaretlerinde bulunacak. (10.00-16.00)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, MARİFED Sektör Komiteleri'nin ?Gelişen Türkiye'nin Hedeflerine Katkıları ve Beklentileri' konulu toplantısına katılacak. (14.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisince Elazığ'da düzenlenecek mitinge katılacak.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'da hurdacılarla kahvaltıda bir araya gelecek, ziyaret ve açılışlar yapacak, iş adamlarıyla görüşecek. (09.30-20.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Şeker AŞ tarafından yapılacak Et ve Süt Entegre Gıda Kompleksi'nin temel atma törenine katılacak. (16.00)

Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen depremden zarar gören vatandaşlar için hazırlanan bir kamyon yardım, Ege Bölgesi Sanayi Odası önünden yola çıkarılacak. (11.00)

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel Hilton Otel'de değerlendirme toplantısı gerçekleştirecek. (10.00)

SPOR

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 3 Haziran'da oynanacak EURO2012 Avrupa Şampiyonası grubundaki Belçika maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final maçlarında Banvit ? Galatasaray Cafe Crown, Efes Pilsen ? Fenerbahçe Ülker karşılaşmaları oynanacak. (18.00/20.30)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber