ÇAYKUR'a 5 bin işçi alınacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2011 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Hasan Karal, ÇAYKUR'da 5 bin işçiyi istihdam etmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Karal, 12 Haziran'da yapılacak olan seçimler öncesi çalışmalarına Pazar İlçesi'nde devam etti. Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız ve partililerle birlikte Esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Karal, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada bölgenin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini söyledi.

İşsizliğin sadece bölgenin değil tüm dünyanın ciddi bir sorunu olduğuna dikkat çeken Karal, "Rize'de 7 bin civarında işsiz kardeşimiz var. Her gün önüme işsiz kardeşim çıkıyor ve ben üzülüyorum. Bir işsiz kardeşimize iş bulabildiğimizde o akşam rahat uyuyoruz." dedi.

Bölge'de çayın lokomotif kuruluşlarından sayılan ÇAYKUR'a işçi alımı ile ilgili de müjde veren Karal, "ÇAYKUR'da emekliliği dolan bin kişilik kadrolu işçi var. Emekliliği dolan bu bin kadrolu işçiyi emekli etmeye çalışıyoruz. Bunları emekli ettiğimiz takdirde önümüzdeki dönem 4 ila 5 bin civarında işçi alacağız. Türk Telekom bünyesinde kurulacak olan çağrı merkezine de bin 500 kişi aldığımız takdirde Rize'deki işsizliği bir ölçü azaltmış olacağız. Bunun için uğraşıyoruz ve mücadele ediyoruz.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber