31 Mayıs 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.40'ta Batum Adalet Sarayı'nda Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile görüşecek, saat 11.10'da Gürcistan Sarpi Gümrük İdaresi'nin açılış törenine katılacak, saat 12.30'da Artvin Hopa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek, saat 14.30'da Trabzon Atapark'ta düzenlenen mitingde halka hitap edecek, saat 16.00'da Trabzon Akçaabat Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katılacak, saat 17.30'da Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde

halka hitap edecek, saat 18.45'te Ordu Valiliğini ziyaret edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, saat 19.00'da Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından Ankara Rixos Oteli'nde düzenlenecek olan "HÜRSİAD 2011 Ekonomi Öngörüler Paneli"ne katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 10.30'da "Avrupa Birliği Yolunda ABGS'nin 10. Yılı" kitabının tanıtımı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılacak, saat 11.15'te Türkiye-AB müzakere sürecindeki gelişmeleri değerlendirmek üzere, kamu kurum ve kuruşların katılımıyla Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde yapılan 9. İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi (İKUK) toplantısına katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, saat 11.00'de Gökçek Parkı arasındaki yaklaşım tünelinde, Ankara Metrosu Keçiören hattının devir teslim törenine katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Çorlu Silverside Otel'de saat 10.00'da, Tekirdağ AK Parti İl Başkanlığının muhtarlarla bir araya geleceği toplantıya katılacak, saat 13.30'da Çerkezköy AK Parti İlçe Başkanlığı, Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy OSB'ni ziyaret edecek, saat 16.00'da Trakya Kalkınma Ajansı Hizmet Binası açılış törenine, saat 18.00'de de evde sağlık hizmetleri uygulamasının açılış törenine iştirak edecek, saat 20.30'da Edirne Acar Tesislerinde sanayici, işadamı ve esnaf ile yemekli

toplantıda bir araya gelecek.

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yeni Mahalle İlköğretim Okulu'nda (Küçükköy/GOP) saat 10.30'da başlayacak "Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri"ne katılacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, RMK Marina'da (İçmeler mevkii Özel Sektör Tersaneler Bölgesi, Tuzla) saat 15.00'te, Sahil Güvenlik arama kurtarma gemisi 'TCSG UMUT'un denize indirilmesi törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 13.00'te partisi tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek olan mitinge katılacak.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 13.30'da vefat eden Parti Meclisi Üyesi Arif Ali Atay'ın öğle namazını müteakip düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

- CHP Anayasa Komisyonu Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, saat 10.30'da CHP Genel Merkezi'nde "CHP'nin Anayasa Vizyonu"nu açıklayacak.

- CHP Genel Sekreteri ve İstanbul milletvekili adayları, saat 10.30'da Türkiye, Tütün, Müskirat, Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası'nı ziyaret edecek.

- CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, saat 11.00'de Etlik Ayalı pazar yerinin yanındaki çocuk parkında basın açıklaması yapacak.

- Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bünyamin Altunelli, DP İstanbul İl Başkanlığında saat 11.00'de "Seçim Güvenliği ve Suistimaller" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, Osmangazili muhtarlarla bir araya gelecek ve Kamu-Sen'i ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- "Ankara'nın Markaları Zirvesi", saat 09.30'da Ankara Rixos Otel'de gerçekleştirilecek.

- Anadolujet, saat 08.00'de yeni açılacak yurt dışı uçuş noktası Batum hattının tanıtımı amacıyla THY Genel Müdürü Temel Kotil'in de katılımlarıyla basın gezisi düzenleyecek.

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, saat 10.00'da Eğitim ve Bilim Hizmet Kolu'nda elde ettikleri yetkiyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Geleneksel Arman Talay Spor Ödülleri, saat 11.30'da merhum spor yazarının kabri başında yapılacak anma töreninin ardından dağıtılacak.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kazan ilçesinde yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma ve Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışları, saat 14.00'te düzenlenen törenle gerçekleştirilecek.

- Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdülhadi Karasapan, saat 10.30'da Midas Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Barolar Birliği tarafından, saat 19.30'da Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Hak Dostu Mevlana ve Hoşgörü" konulu bir etkinlik düzenlenecek.

- Büro Emekçileri Sendikası Genel Merkezi tarafından, saat 11.30'da SGK Başkanlığı önünde bir saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek.

- Gelirler Kontrolörleri Derneği'nin 75. kuruluş yıl dönümü nedeniyle saat 19.00'da Ankara Rixos Otel'de kokteyl düzenlenecek.

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Enstitüsü ile Diş Hekimliği Fakültesi'nde saat 08.00'de 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

- Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi, Hilton Otel'de saat 10.00'da, 31 Mayıs 2011 Sigarasız Bir Dünya Günü dolayısıyla "Tütün ürünleri yasa dışı olmalı" konulu bir toplantı düzenleyecek.

- Birleşik Metal-Sen, Taksim Tramvay Durağı'nda saat 12.00'de, işten çıkarılan Casper Bilgisayar işçileri ile dayanışma amacıyla düzenlenecek basın açıklaması ve eyleme katılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Feshane Kongre Merkezi'nde saat 13.00'te İ.B.B. Meslek Edindirme Kursları İSMEK Genel Sergisi'nin açılış törenine, saat 18.30'da İB.B. Aliye İzzet Begoviç Parkı ve Spor Parkları ile Güngören Belediyesi Hasbahçe ve Piknik Parklarının toplu açılışı ve proje aşamasındaki Güngören Kent Parkı Projesi'nin tanıtım etkinliklerine katılacak.

- Cumhuriyet Güçbirliği İstanbul 2. bölge milletvekili adayı E. Org. Çetin Doğan'ın eşi ve vekili Nilgin Doğan, saat 13.00'te Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret edecek, saat 20.00'de Yıldıztabya Dilek Yokuşu Sok. No:5 GOP adresinde kahve toplantısına katılacak.

- TAYAD'LI AİLELER, Hüseyin Aksoy Parkı'nda(Nurtepe Çayan Mah) saat 14.00'de, İtalya'da tutuklu iken hayatını kaybeden Luigi Fallico için basın açıklaması düzenleyecek.

- İsrailli yönetmen Udi Aloni, Ttn Deposu (Lleci Hendek Caddesi Koltukular kmaz No: 1) Beyoğlu'nda saat 16.00'da, Cenin Mülteci Kampı'nda Özgürlük Tiyatrosu'nun girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen Filistinli yönetmen Juliano Mer-Khamis'in "Arna'nın Çocukları" adlı filminin gösterimine katılacak ve ardından basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 18.30'da, "İnsanlığın Gerçek Dostları" konulu ödül töreni düzenlenecek. Törene Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gazeteciler ve bazı sanatçılar da katılacak.

- İnsan Hakları Derneği, Taksim Tramvay Durağı'nda saat 19.30'da, 'Kayıplarımız 'Beni Bul Anne Diyecek' konulu etkinlik düzenleyecek.

- Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıtları, Suriye'nin yeni yol haritasını belirlemek üzere saat 09.00'da Antalya Falez Otel'de toplanıyor.

- Televizyon ve tiyatro sanatçısı Fatma Murat, Antalya Uncalı Mezarlığında toprağa verilecek.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 3 Haziran'da Brüksel'de Belçika ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 18.00'de ilk yarım saati basına açık antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş'ın yeni transferleri Veli Kavlak, Tanju Kayhan ve Burak Kaplan, saat 09.00'da Maslak Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek.

- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin pazar günü 9 ilde Samsung firmasının ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek 'Olimpik Gün' etkinlikleri ile ilgili basın toplantısı saat 11.00'de Olimpiyatevi'nde yapılacak.

- UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 7. Grup'ta, Türkiye, Makedonya ile Wow Topkapı sahalarında saat 20.00'de karşılaşıyor.

- Ankara'da düzenlenecek Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası'nın kuraları, saat 13.30'da Volloy Otel'de çekilecek.(İHA)

,

31 Mayıs Salı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da partisinin mitingine katılacak ve Akçaabat Devlet Hastanesi'nin açılışını yapacak. Erdoğan daha sonra Ordu'da düzenlenen mitingde konuşacak. (14.30-16.00 -17.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da düzenlenecek mitinglere katılacak. (13.00-15.30-18.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul'da düzenlenecek Türkiye Bankalar Birliği Olağan Genel Kurulu'na katılacak. (10.00)

Ulaştırma Bakanı Habip Soluk, Ankara Metrosu Keçiören hattının devir teslim törenine katılacak. (11.00)

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, İzmir'de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek. (09.00)

İstanbul'da hayatını kaybeden Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Mehmet Nejat Tümer'in cenazesi, Selimiye Camii'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (13.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP'nin "Anayasa Vizyonu"nu açıklayacak. (10.30)

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Meclisi Üyesi Arif Ali Atay'ın, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki cenaze törenine katılacak. (13.00)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Kırşehir'de yapımı tamamlanan 300 yataklı Ahi Evran Üniversitesi Devlet Hastanesi'nin açılışına katılacak. (11.00)

Türkiye ile Irak'ın Kürt Bölgesi ile olan ilişkileri, etnik, kültürel ve siyasi görüş ayrılıklarından kaynaklanan sorunlar Irak'ın Erbil kentinde masaya yatırıldı.

SPOR

Bank Asya 1. Lig Ödülleri düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. (18.30)

TMOK tarafından düzenlenen Olimpik Gün Koşusu'nun tanıtım toplantısı İstanbul'da düzenlenecek. (11.00)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber