SAU Rektörü: 4 bin MYO mezununu işe yerleştirdik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, dört bin Meslek Yüksek Okulu öğrencisini işe yerleştirerek Türkiye'de bir devrim yapacaklarını söyledi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliği ile kurulan İstişare Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas başkanlığında SAÜ Kampüs Otel'de yapıldı.

Toplantıya Sakarya Üniversitesi'nden Prof.Dr. Fatih Üstel, Prof. Dr. Harun Taşkın, Prof.Dr. Salih Zeki Yıldız, Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Yrd.Doç. Dr. Recep Yılmaz ile SATSO'dan Yönetim Kurulu üyeleri Turgay Çelik, Özden Doyuran, Sayman üyesi Vahap Gün ve Sanayi KOBİ Müdürü Fikret Yurtsever katıldı.

Toplantının gündem maddelerini; SAÜ Meslek Yüksek Okulları(MYO) öğrencilerinin, SATSO'ya üye iş yerlerinde tri-sömestr (3+1) staj durumları, Teknokent ile ilgili bilgilendirme, Teknokent inşaatı ve yeni bina konusunda taleplerin alınması ve bunların değerlendirilmesi, sanayi destekli lisans üstü tez programları oluşturdu.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, MYO öğrencilerinin çalışma hayatına adaptasyonu ve işletmelerin kalifiye eleman teminini kolaylaştırmak amacıyla tri-sömestr staj projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Rektör Elmas, 4 bin MYO öğrencisinin iş hayatına yerleştirilmesi amaçlı düzenlenen bu proje ile Türkiye'de bir devrim yapacaklarını ve bu projeyi gerçekleştirecek en iyi üniversite olduklarını söyledi.

Sakarya'yı bir eğitim bölgesi yapacaklarının altını çizen Elmas, sözlerine şöyle devam etti: "Biz, Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olarak SATSO ile işbirliği ile Sakarya ilinin sadece bir sanayi bölgesi olmadığını aksine bir eğitim bölgesi de olduğunu kanıtlamak istiyoruz ve bunu kısa zamanda gerçekleştireceğimiz projeler ile ortaya koyacağız."

Gündem maddeleri arasında yer alan Sanayi Destekli Lisans Üstü Tez Programları konusunda konuşan SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Harun Taşkın da, "Üniversite hocaları öğrencilere tez verirken SATSO işletmeleri ile ortak çalışacaktır" dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel de, 1 Haziran'da temeli atılacak olan Sakarya Teknokent'i ile ilgili bilgi verdi. Teknokent'in sanayi işletmelerine bir kuluçka merkezi olarak destek sağlayacağını belirten Üstel, şunları söyledi: "2 blok , 41 ofisli bir bina, şu an faal 16 üye ve kadroya dahil edilecek 50 firma ile makine, makine imalat ve otomotiv sanayine büyük destek sağlanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber