MSB'de subay subayı özel dedektiflik bürosuna izlettirmiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Haziran 2011 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Dedektiflik bürosu' adı altında dinleme yapan bir örgüt daha çökertildi. Örgütün Milli Savunma Bakanlığı'nda görevli bir binbaşıyı, yine bir binbaşının isteğiyle takibe aldığı ortaya çıktı

Ankara'da ?özel dedektiflik bürosu? adı altında yasadışı biçimde teknik takip yapan organize suç örgütüne yönelik operasyonda gizli kameralar, konum belirleyici GPS cihazları, gizli kamera arama dedektörleri ile böcek olarak tanımlanan küçük dinleme cihazları ele geçirildi. Suç örgütünün, Milli Savunma Bakanlığı'nda (MSB) görevli bir binbaşıyı aynı birimdeki başka bir binbaşının isteği üzerine gizli takibe aldığı ortaya çıkarıldı.

Kısa süre önce özel dedektiflik bürosunun para karşılığı müşterilerinin istediği kişilere yönelik yasadışı biçimde takip yaptığını ortaya çıkaran Ankara Emniyeti KOM Şubesi, dün benzer bir operasyon daha başlattı. Operasyonda, Akın Ü. adlı kişinin kendi adıyla faaliyet gösterdiği dedektiflik bürosunun yasadışı faaliyetleri günışığına çıkarıldı.

Akın Ü.'nün sahibi olduğu büronun çoğunluğu karı koca olmak üzere çok sayıda kişiye para karşılığında teknik izleme, takip ve dinleme hizmeti verdiği tespit edildi. Polis, ilk aşamada 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ayna ve güneşliğe cihaz!

Yasadışı biçimde gizli izleme yapan zanlıların özellikle araçlara yerleştirdikleri teknik cihazlarla ortam dinlemesi yaptıkları belirlendi. Zanlıların hedefe aldıkları kişilerin araçlarının boş olduğu sırada gizlice girerek özellikle ayna ve güneşlik kısmına uzaktan kontrol edilen sinyalli ortam dinleme cihazları taktıkları görüldü.

Dedektiflik bürosu görevlilerin özellikle birbirleriyle tartışmalı olan çiftler için çalışma yaptığı, eşleri ortam dinlemesine aldığı ve sesleri küçük teyp kasetleri ile CD'leri kayıt ederek müşterilere teslim ettikleri belirlendi.

Zanlıların çalışmaları sırasında MSB'de görevli bir binbaşının isteği üzerine aynı bakanlıkta mali işler biriminde görev yapan başka bir binbaşıyı izlettirdiği ortaya çıktı. Polis, savcılık talimatıyla iki subayı da emniyete davet ederek ifadesine başvurdu.

Suç örgütü içinde yer alan polisin Ankara Emniyeti Bölge Trafik Şubesi'nde görev yaptığı ve örgütün istediği kişilere ait araç kayıtları verilerini sağladığı, Keçiören Kaymakamlığı'ndaki görevlinin ise yine takibe alınan kişilerin kimlik bilgileri ile bilgisayar ortamındaki otel kayıtlarıyla ilgili kişisel bilgileri sağladığı saptandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber