8 Haziran 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 08 Haziran 2011 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Şahin'in programı

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ziyaretlerde bulunacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da bakanlıkların yeniden yapılandırılmasına ilişkin AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek, saat 14.00'da Bingöl PTT Kavşağı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek, saat 17.30'da Elazığ İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi için hazırlanan Proje Destek Anlaşmaları, Nabucco şirketleri ve ülke hükümetlerinin temsilcileri tarafından Kayseri'de imzalanacak. Törenin açılış konuşmasını yapacak olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız; Avusturya, Romanya, Bulgaristan ve Macaristan'dan mevkidaşlarıyla görüşmeler yapacak. Yıldız, saat 18.00'de Avrupa Birliği Enerji Komisyoneri ve ABD Avrasya Enerji Özel Temsilcisi ile bir araya gelecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da saat 11.30'da, altyapısını AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın hazırladığı, 2023 Vizyonu kapsamındaki Bursa Projeleri'ni açıklayacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde saat 12.00'de, AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenecek mitingde konuşacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'da saat 09.00'da, Kışlahan Otel'de düzenlenen programda Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleriyle bir araya gelecek. Gönül, saat 10.30'da Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş'ı, saat 12.00'de Türkiye Sakatlar Derneği Başkan Mehmet Karavural'ı ziyaret edecek.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, saat 11.00'de, Afyonkarahisar il merkezinde esnaf ziyareti yapacak.

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Kazlıceşme Meydanı'nda saat 13.00'te, Zeytinburnu Belediyesi'nin tertip ettiği "Uçurtma Şenliği"ne katılacak.

- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da saat 13.00'te, MÜSİAD Bölge İstişare Toplantısı'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- İzmir'de ilçe gezileri yapacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 14.00'te Manisa'da, saat 17.00'de Isparta'da, saat 18.00'de Muğla'nın Fethiye ilçesinde halka hitap edecek.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 09.00'da Kilis Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenleyecek. Saat 13.00'te Gaziantep'te halka hitap edecek olan Türker, saat 15.00'te partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığında basın toplantısı yapacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, saat 14.00'te Kars'ta, saat 18.00'de Erzurum'da vatandaşlara hitap edecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve partinin İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, Taksim Meydanı'nda saat 09.30'da, Greenpeace çadırını ziyaret ederek eylemcilere destek verecek.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Süheyl Batum ve Emrehan Halıcı, saat 14.00'da seçim ve sandık güvenliğiyle ilgili CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Mustafa Birden'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığı için, saat 14.00'da seçim yapılacak.

- Ankara Sanayi Odası ile Çevre ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen "Ankara İli Entegre Çevre Yönetimi Eğitim Projesi" eğitimlerinin dördüncüsü, saat 10.00'da Ankara Sanayi Odası'nda gerçekleştirilecek.

- 1. Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı ve Bilim Panayırı, saat 09.30'da Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi'nde yapılacak.

- Sözleşmeli Yerel Yönetim Çalışanları, saat 11.00'da Kızılay Güven Park'ta basın açıklaması yapacak.

- Etimesgut Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen aşevi, saat 10.00'da Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından hizmete açılacak.

- Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve ODTÜ-Teknokent işbirliğiyle düzenlenen "Yeni Fikirler Yeni İşler" yarışmasının 26 finalisti, saat 18.00'da düzenlenen törenle açıklanacak.

- Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı tarafından düzenlenen "Yaza Merhaba" etkinliği, saat 12.00'da Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirilecek.

- Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen "Edirne'den Kars'a tane tane kapak topla bir engelli sevindir" projesi kapsamında, saat 12.30'da Ankara Arena'da düzenlenen törenle 100 adet tekerlekli sandalye dağıtılacak.

- Rixos Otel'in kuruluşunun 10. yıldönümü dolayısıyla, saat 20.00'da Rixos Grand Ankara'da kokteyl düzenlenecek.

- DİSK/Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ve beraberindeki sendika üyeleri, saat 12.30'da Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde Artvin'in Hopa İlçesi'nde yaşanan olaylar ilgili basın açıklaması yapacak.

- Ostim ve İvedik organize sanayilerinde hayatını kaybedenlerin yakınları, saat 10.00'da Ankara Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaparak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayı takip edecek.

- Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası tarafından saat 11.30'da Eğitim Sen Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenlenecek.

- Türkiye Barolar Birliği'nin sponsor olduğu "Adalet Oyunu" isimli filmin galası, saat 19.30'da Büyülü Fener Kızılay Sinemaları'nda gerçekleştirilecek.

- 18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin basın toplantısı, saat 11.00'de The Marmara Hotel Antalya'da gerçekleştirilecek.

- İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 09.30'da basın açıklaması düzenlenecek.

- Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi yetkilileri, İstanbul'un Fatih ilçesindeki genel merkezlerinde saat 10.45'te, "Türkiye'yi Bekleyen Büyük Tehlike Ne", "Hangi Konularda Kimlere Bağımlı Hali Gelindi", "Türkiye Son 20 Yılda Nereye Geldi ve Nereye Sürükleniyor", "Partiler Bu Konuda Ne Düşünüyor" konulu basın toplantısı düzenlenecek.

- Çağdaş Hukukçular Derneği'nin Hopa'da yaşanan olaylara ilişkin hazırladığı rapor, İstanbul Barosu Orhan Apaydın Konferans Salonu'nda saat 12.30'da açıklanacak.

- Dünya Ekonomik Forumu Avrupa ve Orta Asya Toplantısı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da başlayacak ve iki gün sürecek.

- NATO Savunma Bakanları Toplantısı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de başlayacak ve 2 gün sürecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------------

- Merkez Bankası, saat 14.30'da Haziran ayı birinci dönem beklenti anketi sonuçlarını açıklayacak.

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı sanayi üretimini açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Galatasaray Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı, saat 13.30'da Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilecek.

- Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, İstanbul Ataşahir'de saat 13.00'te, kendi adını taşıyan basketbol okulunun açılışını yapacak ve basın toplantısı düzenleyecek.

- Bursaspor ile sözleşmesi biten Eren Albayrak ve bonservisi Bucaspor'dan alınan Sercan Kaya, saat 14.00'te Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, Trabzonspor ile sözleşme imzalayacak.

İHA

08 Haziran Çarşamba 2011

Giresun'da 10 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Bakanlıkların Yeniden Yapılandırılmasına' ilişkin olarak AK Parti Genel Merkez Binası'nda açıklama yapacak. Başbakan daha sonra partisinin Bingöl ve Elazığ mitinglerine katılacak. (11.00/14.00/17.30)

Danıştay'da başkanlık için seçim olacak. (14.00)

12 Eylül darbesi sırasında Hava Kuvvetleri Komutanı olan Tahsin Şahinkaya'nın İstanbul GATA'da ifadesinin alınması bekleniyor.

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın ev sahipliğinde Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne ilişkin toplantı üye ülkelerin katılımıyla Kayseri DTM'de yapılacak. (13.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de basın toplantısı düzenleyecek ardından sırayla Kemalpaşa, Manisa ve Isparta'daki mitinglerde halka hitap edecek. (09.00-14.00/17.00)

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçim çalışmalarını Ağrı, Kars ve Erzurum'da sürdürecek. (10.30/15.00/18.00)

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa'da seçim çalışması yapacak. (09.00/19.00)

Bursa'da seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelecek. Arınç, daha sonra basın toplantısı ile projelerini açıklayacak. Kayapa, Hasanağa, Gölyazı ve Akçalar beldelerini ziyaret edecek olan Arınç, akşam da Bağlarbaşı Mahallesi'nde halka hitap edecek. (10.00/21.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, STK temsilcileri ve İzmir mahalle muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya gelecek. (12.15)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, "Basınla Sohbet Toplantısı" düzenleyecek. (09.30)

Tüketiciler Birliği, özel hastane otoparklarında alınan ücretlerle ilgili basın açıklaması yapacak. (11.00)

İslam Dünyası Ekonomik Forumu 7. Toplantısı Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılıyor

Toplantıya Türkiye'den Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Can Tülümen katılıyor.

SPOR

Galatasaray Spor Kulübü, Haziran Ayı Olağan Divan Toplantısı İstanbul'da yapılacak. (13.30)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber