Yapılandırma için mesaiye kalan SGK memuruna 600 TL

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Haziran 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSA YAZAR

Devletin yaklaşık 65 milyar gelir elde edeceği prim ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, Hazine'nin yanı sıra memurların da yüzünü güldürecek.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırmada fiilen çalışan personele ek ödeme verecek. Bu personel, 30 puanlık ilave ek ödeme alacak. Bu ödeme, aylık yaklaşık 150 liraya karşılık geliyor. Ek ödemenin yanı sıra yapılandırmada fiilen çalışan personele mesai ödeniyor. Bu rakam da 189 lira. Buna göre 150 lira ek ödemeye ilave olarak iki ay için verilecek mesai ücretiyle birlikte yapılandırmada çalışan personelin eline 528 lira ücret geçecek. Ek ödemenin, 25 bin SGK çalışanının büyük bölümünü kapsaması bekleniyor. Yapılandırma sırasında memurlar, vatandaşın ihtiyacına cevap verebilmek için hafta sonu ve öğlen tatilleri dahil mesaiye bağlı kalmaksızın çalıştı. Bu kişilere fazla mesai ödendiği gibi kurum teşvik amacıyla ilave olarak ek ödeme yapma kararı aldı. Personele verilecek ek ödeme, banka promosyonlarından karşılanacak.

Türkiye tarihinin en büyük affında kamunun alacağı 300 kalem borç yeniden yapılandırıldı. Yapılandırma sonucunda Maliye 36,5, SGK ise 29 milyar tahsilat yapmayı hedefliyor. Buna göre tahsilatın tam gerçekleşmesi halinde devletin kasasına 65 milyar girecek. Devlet bu kadar gelir elde ederken, yapılandırmada en fazla yorulanlar memurlar oldu. Mesaiye bağlı kalmaksızın çalışan personel, hafta sonu tatil de yapmadı. Personel, hafta içi zorunlu olarak saat 19.00'a kadar, cumartesi günleri ise 09.00 ile 13.30 arasında çalıştı.

Özellikle yapılandırmanın son günlerinde yapılandırma mesaisi gece geç saatlere kadar sürdü. Memurlar, başvuru süresinin dolmasının ardından da posta yoluyla gelen başvuruları değerlendiriyor. Bu sebeple yoğunlukları devam ediyor. Personelin özverili çalışmasını dikkate alan SGK yönetimi, maddi ödül yoluna gidecek. Mesainin yanı sıra ek ödeme yapacak. Bunun için bütçe imkânları yerine banka promosyonları kullanılacak. Kamu kurumları, maaş ödemesi karşılığı bankalardan komisyon alıyor. Yapılandırmada fiilen çalışan personele ek ödeme verilmesi kararı, SGK çalışanlarının mesai ücretlerinin düşük olması sebebiyle alındı. Zorunlu olarak 90 saat mesaiye kalan bir personel, aylık 189 lira alıyor. Aynı şekilde Maliye Bakanlığı'nda 100 saat mesaiye kalan bir memura ise yaklaşık 530 lira ödeniyor. Bu durum, SGK yönetimi tarafından personelin ödüllendirilmesini gündeme getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber