Türk Büro-Sen'den SGK önünde turnike protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Büro -Sen, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndaki turnike uygulaması ve çalışanların sorunlarıyla ilgili eylem yaptı.

SGK Başkanlığı önünde toplana Türk Büro -Sen üyesi kamu çalışanları ellerinde Türk bayrakları ile "Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Türk Büro-Sen Ankara 4. Nolu Şube Başkanı Arife Güzel, SGK çalışanlarının vatandaşların sosyal güvenlik kapsamında her türlü sorunlarını çözmek için çalışırken SGK çalışanlarının sorunlarını çözmek için kurum idarecilerinin aynı çabayı göstermediğini savundu. Güzel, "Kurumdaki aksaklıklar defalarca sendikalar ve çalışanlar tarafından dile getirilmesine rağmen, hatta defalarca idarecilerle görüşmemize rağmen sorunlarımız çözülmemiştir. Kurum yöneticileri diyalog yollarını

kapatarak, bizleri alanlara inmekten başka yol bırakmamışlardır" dedi.

Turnike sistemi uygulaması başladığından bugüne kadar çalışanların hem ekonomik hem de can güvenliği açısından problemlerinin halen devam ettiğini söyleyen Güzel, kurum yöneticileri tarafından konunun düzeltilmesi için somut bir adım atılmadığını kaydetti.

Kurulan bu sistemin meydana gelebilecek olan bir yangın, deprem ve benzeri afette kurum çalışanlarının dışarı çıkmalarına imkan vermediğinden dolayı büyük bir sıkıntı yaşatacağına dikkat çeken Güzel, "Oluşabilecek böyle bir felakette biz çalışanların can kaybını, kurum yetkilileri nasıl ödeyecektir? Yangın merdivenleri kilitli bulunmakta, memurlar kameralarla sürekli bir denetim, adeta esaret altında gibi güvenlikleri hiçe sayılarak çalışmaya mahkum edilmektedir. Yeryüzünde hiç bir şey insan hayatından

önemli değildir" şeklinde konuştu.

Turnikelerin çalışanın hakkını gasp eden bir makine haline geldiğini öne süren Güzel, "Kurum çalışanlarının yapmış olduğu fazla mesaileri kesmekte, geç saatte ayrılmalarına rağmen daha erken kaydedilmektedir" diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı şube başkanlarının da destek verdiği eylem yapılan açıklamaların ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber