Hava kirliliği kronik hastalıkları tetikliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını (Astım-KOAH) Önleme ve Kontrol Programı Eylem Planı'nda yer alan aktivitelerin yerine getirilmesi ve desteklenmesi ve koordinasyonun sağlanması amacıyla oluşturulan Konya Kronik Hava Yolu Hastalıkları ile Mücadele Kurulu toplantısının 2. gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ömer Uysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, konuyla ilgili kurumlar ve meslek odaları temsilcilerinden oluşan 23 üye katıldı. Kurul toplantısında, kronik hava yolu hastalıklarıyla mücadelede üyelerin yapmış olduğu çalışmalar değerlendirilerek, ileriye dönük planlamalar karara bağlandı. Ayrıca kurulda, Kronik Hava Yolu Hastalıklarında hazırlayıcı faktör olarak düşünülen sigara kullanımının azaltılması amacıyla eğitimler yapılması bu konuda İl Tütün Kurulu ile işbirliği yapılmasına karar verildi. Bunun yanında hava kirliliğinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılması, evlerde ve motorlu taşıtlarda uygunsuz yakıt kullanımının önlenmesi gibi tedbirlerin alınması için ilgili mercilerle işbirliği yapılması, işyeri denetimlerinin sağlanması gibi konuların da karara bağlandığı belirtildi. Toplantıda, hava kirliliği, tütün ve tütün mamullerinin kullanımı, evlerde, işyerlerinde ve motorlu taşıtlarda uygunsuz yakıt kullanımı gibi etmenlerin havayı giderek kirlettiği ve bu kirliliğin solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkardığı anlatıldı.

Konya Kronik Hava Yolu Hastalıkları ile Mücadele Kurulu, hava kirliliğinin sebep olduğu hastalıkları azaltma ve mücadele amacı ile Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını (Astım-KOAH) Önleme ve Kontrol Programı Eylem Planı'nda yer alan aktivitelerin yerine getirilmesi, desteklenmesi ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla oluşturulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber