Köydeki kazaya 2 ambulans helikopterli müdahale

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2011 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk kez aynı anda 2 sağlık helikopteri bir trafik kazasına müdahale etti. Bursa'nın Karacabey ilçesinde köy yolunda meydana gelen trafik kazasında yaralanan 5 kişi için 2 helikopter aynı anda havalandı, 3 ambulans da olay yerine ulaştı.

Çanakkale'den bir hasta nakli için Bursa'da olan ambulans helikopter dönüş yolundayken Bursa'ya 60 kilometre uzaklıktaki Hürriyet köyü yakınlarından bir trafik kazası haberi geldi. Hem Bursa'da hem de Çanakkale'de konuşlu bulunan helikopterler olay yerine sevk edildi.

Okan O. idaresindeki 34 FZ 046 plakalı otomobil, Karacabey Zeytinbağı yolu Hürriyet köyü yakınlarında aşırı hız sebebiyle virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Hava yastıkları açılmasına rağmen kazada 5 kişi yaralandı. Yaralılar cep telefonuyla 112 Komuta Merkez'den yardım isteyince ekipler de seferber oldu. 3 ambulans Serdar Tat (32), Okan O. (32) ve Asım Yılmaz (53) isimli yaralıları aldı. Ufuk Sarıal (35), ambulans helikopterle Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne, Fuat Tuna da ambulans helikopterle

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Aynı anda 2 ambulans helikopter ve bu kadar doktoru karşısında gören Hürriyet köylüleri ise büyük şok yaşadı. 2 ambulans helikopterin aynı anda olay yerine ulaşmasının Türkiye'de bir ilk olduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber