Askeri casusluk davasında yeni delil klasörleri dağıtıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2011 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri casusluk davasında avukatlara yeni delil klasörleri dağıtıldı. Klasörlerde yer alan bir rapora göre, dört sanığın el yazısı örnekleri ile delillerdeki el yazısı örneklerinin birbirleri ile benzerlik gösterilmediği belirtildi.

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı davada avukatlara 6 ek delil klasörü daha dağıtıldı. Klasörlerde dava kapsamında yargılanan bazı isimlerin el yazısı örnekleri ile bazı deliller üzerindeki yazı örneklerinin benzerlik göstermediğine ilişkin rapor da yer aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından hazırlanan ?el yazısı tetkikine' ilişkin hazırlanan rapora göre, sanıklar Albay Tamer Zorlubaş, Yarbay Mehmet Emre Sezenler, Teğmen Emrah Küçükakça ve Deniz Mehmet Irak'ın el yazısı örnekleri ile deliller arasında yer alan bir not kağıdındaki el yazısı ile CD kabı üzerindeki el yazısı eşleştirildi. Eşleştirme sonucu, ?Şahıslardan alınan el yazısı örnekleri ile bazı delillerdeki yazılar arasında yapılan incelemede, aralarında kaligrafik ve grafolojik özellikler yönünden ilgi ve irtibat tespit edilememiştir.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber