YÖK, ÖSYM Başkanı Ali Demir için soruşturma izni vermedi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2011 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- YÖK Genel Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ÖSYM Başkanı Ali Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında talep edilen soruşturma izni talebini oy çokluğuyla reddetti.

YÖK Genel Kurulu'nun Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki toplantısına, öğle yemeği arası verildi. Toplantıda, ÖSYM Başkanı Demir ve bazı ÖSYM çalışanlarıyla ilgili YGS'deki şifre iddiaları konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma izni talebi görüşüldü.

Konuya ilişkin yapılan 5 sayfalık yazılı açıklamada, 2011 YGS hazırlık ve uygulama süreciyle ilgili tutum ve davranışlar, görevin ifasında ihmal ve gecikmelerin cezai sorumluluk durumu ile şüphelilerin hukuki statülerinin belirlenmesi konuları ayrıntılı olarak anlatıldı.

Açıklamanın son kısmında şu ifadelere yer verildi:

''Sonuç olarak yukarıda özetlenen ön inceleme komisyonunun raporu yüksek öğretim genel kurulu tarafından görüşülmüş, söz konusu raporda önerilen cezai sorumluluğun (görevin kötüye kullanılması) şartları oluşmadığından, men-i muhakemesine oy çokluğuyla, disiplin soruşturması açılması yönündeki talebin ise oy çokluğuyla reddine karar verilmiştir.''


ÖSYM BAŞKANI İDARİ KUSURLU

YÖK Genel Kurulu Toplantısı'nda gündeme gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ve bazı ÖSYM çalışanlarıyla ilgili hazırlanan ön inceleme raporunda, adli suç unsuruna rastlanmadığı, ancak idari kusurdan dolayı disiplin işlemi uygulanması öngörüldü.

YÖK Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atar başkanlığındaki 3 kişilik ön inceleme komisyonu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili olarak ÖSYM Başkanı Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında soruşturma izni verilmesine ilişkin taleple ilgili ön inceleme raporu hazırladı.

92 sayfalık raporun ekleriyle birlikte 384 sayfayı bulduğu ve ÖSYM Başkanı dahil 15 kişinin ifadelerinin yer aldığı öğrenildi. Raporda, incelemeler ve alınan ifadeler neticesinde adli suç unsuruna rastlanmadığı, ancak idari kusurdan dolayı disiplin işlemi uygulanması gerektiği öngörüldü.

Bu arada, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın öğle saatlerinde YÖK Genel Kurulu'nda ele alınan bu konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında istediği soruştuma izni talebi, bugün yapılan YÖK Genel Kurulu'nda karara bağlanacak.

YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı. Toplantıda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında 11 Mayıs'ta istediği soruşturma izni talebi ele alınacak. Toplantı öncesinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

YGS'de şifre iddiaları ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan tarafından yürütülen soruşturma soncu kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş, ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS koordinatörleri ve diğer bazı yetkililer hakkında soruşturma izni talep edilmişti. Savcılık evrakının YÖK'e ulaştığı gün olan 12 Mayıs'taki YÖK Genel Kurulu'nda, Demir hakkında ön inceleme yapmak üzere Prof. Dr. Yavuz Atar, Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ve Prof. Dr. Ömer Anayurt'tan oluşan 3 kişilik bir komisyon oluşturulmuştu. 2 Haziran'da yapılan toplantıda ise komisyonun çalışmalarını tamamlaması için 15 gün ek süre verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber