İşsiz liseli gence AB harçlığı...

Haber Giriş : 17 Nisan 2005 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir kurs, işsiz gençlere hem dil ve bilgisayar öğretiyor. AB'nin gençler katkısı bununla sınırlı degil. Yeni kursun başlama tarihi de belli oldu.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sosyal Toplumsal Oluşum Projesi (STOP) kapsamında işsiz lise mezunu gençlere meslek eğitimleri verilmeye başlandı. Programa katılan gençlere ayrıca günlük 5.45 euro da harçlık veriliyor. Danışmanlığı İş-Kur tarafından gerçekleştirilen programın uygulayıcısı ise sivil toplum örgütleri.

AB fonundan yararlanarak işsiz gençlere meslek eğitimi vermeye başlayan ilk sivil toplum örgütü ise Marmara Grubu Vakfı oldu. Şubat ayında başlayan ilk program dahilinde 120 lise mezunu işsiz genç, yabancı dil, temel bilgisayar, büro yönetimi, temel muhasebe ve finans, bankacılık risk yönetimi gibi dersler almaya başladı. Bu gençlere AB fonundan günlük olarak yaklaşık 10 milyon liralık da bir harçlık ödeniyor.

Kursa öncelikli olarak kimler seçiliyor?

Halen süren ilk kursun Haziran ayında sona ereceğini söyleyen Marmara Grubu Vakfı AB ve İnsan Hakları Platformu Başkanı Müjgan Suer, "Eğitim sonunda gençler hangi kursa katılmışsa o programın sertifikası verilecek" dedi. Suer, eğitimin amacının giderek azalan ara işgücüne yönelik eleman yetiştirmek olduğunu söyledi.

Eğitimin finansmanının tamamen Avrupa Birliği'nden geldiğini belirten Suer, "İlk program Şubat ayında başladı. Haziran'da bitecek. Eylül ayında Aralık'a kadar sürecek ikinci grup başlayacak. Şimdiden 60 kişi bu programa kaydını yaptırdı" diye konuştu. Eğitime ilginin yoğun olduğunun altını çizen Suer, katılımcılar seçilirken neye dikkat edildiğini ise şöyle anlattı:

"Toplumda dezavantajlı kişilerin bu projeye öncelikli olarak katılmasını istedik. Bunların arasında engelliler, kadınlar ve suçluları sayabiliriz."

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber