Belediye Başkanına Başbakan'a hakaretten soruşturma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2011 13:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eskişehir Merkez Tepebaşı ilçesi CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Ataç hakkında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Savcılık, dosyayı inceledikten sonra Ataç hakkında dava açılıp açılamayacağına karar verecek. Başkan Ataç, geçtiğimiz ay cami ve başörtüsüne ağır hakaret eden resimlerin yer aldığı "ucube" sergiye de ev sahipliği yapmış ve bu konuyla ilgili de savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Genel seçimler öncesinde CHP Eskişehir il teşkilatınca opera salonu önünde partinin milletvekili adaylarını tanıtmak amacıyla, "Halk Buluşması" günü düzenlendi. Daha önce cami ve başörtüsüne ağır hakaret eden resimlerin yer aldığı "ucube" sergiye ev sahipliği yapan CHP'li Ataç, buradaki konuşmasında ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "Başbakan'ın zaten kafası iyice karıştı. Ne dediğini bilmiyor. İnanın bilmiyor. Bakıyorsunuz, bir gün rahmetli İnönü ile uğraşıyor, bir gün Türkiye'ye büyük emeği olan Süleyman Demirel ile uğraşıyor. Demek ki bu insanlar bugüne kadar hiçbir şey yapmadı. Her şeyi bu Tayyip Erdoğan yaptı. Sonra bilbordlarda, reklamlarda bakıyorsunuz, sanki Türkiye'nin miladı 2002 Erdoğan'ın seçildiği tarih. Tayyip Erdoğan'ın azıcık şöyle bir eski siyasetçilere hürmeti olsa, kalkar anasını, babasını araştırır. Eğer onlar (İnönü, Atatürk) o rahmetliler olmasaydı, Erdoğan'ın babası kim olacaktı, annesi kim olacaktı? Ona bir baksın bakalım" ifadelerini kullanmıştı. Konuyla ilgili haberlerin basında yer alması üzerine Başkan Ataç hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nda soruşturma açıldı.

Konuyu inceleyen müracaat savcılığı, dosyanın geniş kapsamlı incelenmesi için Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Coşkun Mutluer'e gönderdi. Ancak bu esnada Başsavcı Vekili Mutluer'in tayini bir başka ile çıktı. Bu nedenle konuyla ilgili dosyayı yeni atanacak Cumhuriyet Savcısı inceleyecek. Söz konusu savcı, dosyayı inceledikten sonra dava açılıp açılmayacağı kararını verecek. Buna göre, herhangi bir suç veya hakaret unsuru bulunursa CHP'li başkan hakkında, Başbakan'a hakaretten dolayı dava açılacak.

Başkan Ataç ise kendini savunarak bu ifadeleri söylemediğini, gazetecilerin sözlerini kırparak bir araya getirdiğini ileri sürmüştü. 2 ay önce meydana gelen olayda, yine CHP'li Başkan Ataç, cami ve başörtüsüne ağır hakaret eden resimlerin yer aldığı "ucube" sergiye de ev sahipliği yapmıştı. Savcılık da "Dini değerlere hakaret" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber