Tunceli'de çatışmalar yaşanıyor/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Haziran 2011 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUNCELİ'de merkeze bağlı Kutuderesi Vadisi ise Pülümür İlçesi kırsalında güvenlik güçlerine ateş açan PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Dün geceden beri aralıklı süren çatışmalarda ölü ve yaralı konusunda henüz bilgi alınamadı.

Tunceli merkeze bağlı Kutuderesi Vedisi'nde bulunan Gökek Jandarma Karakolu karşısındaki Zel Dağı eteklerinde güvenlik güçleri olası saldırıları karşı önlem aldı. Önlem alan güvenlik güçlerine dün 21.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Ateşe anında karşılık verip, yoğun ateş altına almasıyla birlikte PKK'lılar vadinin iç bölgelerine kaçtı. Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan helikopterlerle teröristlerin kaçış bölgesine komandolar indirildi. Yeniden sıcak temas sağlanan teröristler sarp ve ormanlık olan Vartinik ve Mirik bölgelerine doğru kaçmaya başladı. Teröristlerin kaçtıkları bölgede Kobra helikopterler tarafından ateş altına alındı. Çatışmalar sabah satlerine kadar aralıklı olarak sürdü. Sabahtan itibaren bölge çembere alınırken, yer yer çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Tunceli'de ikinci çatışma Pülümür Vadisi'nde yaşandı. Arazi arama tarama faaliyetinde bulunan askerlere, teröristler tarafından ateş açıldı, Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Kaçmaya çalışan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonların sürdüğü belirtildi. Çatışmalarda ölen ya da yaralanan konusunda henüz bilgi alınamadı. Yetkililer, her iki bölgede de teröristlerin önemli iki saldırı gerçekleştirmek istediğini alınan önlemler sayesinde bu saldırıların önlendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber