1 Temmuz 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 01 Temmuz 2011 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.30'da Bağımsız Milletvekilleri Şerafettin Elçi ve Ahmet Türk'ü Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 15.00'da Polis Akademisi 66. Dönem Mezuniyet Töreni'ne katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'da Polis Akademisi'nin Gölbaşı kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine katılacak, saat 18.30'da ABD Senatörleri John McCain, Joseph Lieberman ve Lindsey Graham'ı Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 18.30'da Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde Türkiye-Kore Çağdaş Sanatlar Sergisi'nin açılışına katılacak, saat 19.00'da Kanada Büyükelçiliği'nde "Kanada Günü" dolayısıyla düzenlenecek resepsiyona katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Sosyalist Enternasyonal Konseyi Toplantısı birinci ve ikinci oturumları ile resepsiyona katılacak.

- Eşitlik ve Demokrasi Partisi İstanbul İl Örgütü üyeleri, Sultanahmet Adliyesi'nde saat 11.00'de, Hatip Dicle için Şişli'de yapılan protestoda görevi kötüye kullandıklarını ileri sürdükleri güvenlik güçleri hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Metin Koza'nın cenazesi, Elazığ'da toprağa verilecek.

- Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, etkinliklerle kutlanacak.

- Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nce saat 13.30'da Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'nde narkotik polis detektör köpeklerinin tanıtımı yapılacak.

- Liberal Demokrat Parti üyeleri, saat 10.30'da Denizcilik Müsteşarlığı önünde kabotaj uygulamasına yönelik basın açıklaması yapacak.

- Türk Tabipler Birliği 60. Büyük Kongresi, saat 13.30'da Ankara Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek.

- Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) 4. Olağan Genel Kurulu, saat 10.00'da Karayolları Genel Müdürlüğü Halil Rıfat Paşa Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği, saat 18.00'da Suriye Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapacak.

- Çankaya Üniversitesi 11. dönem mezuniyet töreni, saat 19.30'da yapılacak.

- TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi mezuniyet töreni, saat 19.00'da TED Ankara Koleji İncek Kampüsü stadyum alanında gerçekleştirilecek.

- Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Hasan Güzelgül, saat 12.00'da başkentte Yüksel Caddesi İnsanlık Anıtı önünde basın açıklaması yapacak.

- Mücadele Birliği Platformu, saat 12.30'da İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi'nde (İHD) basın toplantısı düzenleyecek.

- "Dinlenemeyen cep telefonu" olarak açıklanan Enigma E310TR'nin tanıtım toplantısı, İstanbul'da saat 09.00'da Feriye Lokantası'nda yapılacak.

- İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, saat 10.00'da basın açıklaması düzenlenecek.

- Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, İstanbul'daki İngiltere Konsolosluğu önünde saat 11.00'de, Şeyh Raid Salah'ın konferans davetlisi olarak gittiği Londra'da gözaltına alınmasını protesto edecek.

- Muğla'da polis kurşunuyla öldüğü iddia edilen Şerzan Kurt'un ölümüne ilişkin davanın görülmesine Eskişehir'de devam edilecek.

- Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve İl Özel İdaresi yetkilileri, Pamukkale'de saat 10.00'da turizm ile ilgili değerlendirme toplantısı yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

--------------------------------

- Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatta Haziran ayı gerçekleşmelerini, saat 10.30'da Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda açıklayacak.

- MUSİAD Konya Şubesi ve Konya Üniversitesi'nce ortaklaşa tertip edilen, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yüksel'in vereceği "Uçak Sanayindeki Gelişmeler ve Konya Sanayi" konulu konferans saat 20.30'da başlayacak.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Polonya'da düzenlenen FIBA Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, yarı finalde Fransa ile karşılaşacak. Maç, saat 21.30'da başlayacak.

- Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni yönetim kurulu, ilk toplantısını federasyonun İstinye'deki merkez binasında basına kapalı yapacak.

- Galatasaray'ın yeni Teknik Direktörü Fatih Terim'in imza töreni, İkinci Başkan Ali Dürüst'ün de katılımı ile, saat 15.00'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilecek.

- Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi teknik heyet ve futbolcular, 08.30'da, iki grup halinde, Kadıköy ve Fulya Acıbadem Hastaneleri'nde sağlık kontrolünden geçecek. Sarı-lacivertli takım, saat 17.00'de basına açık yapacağı antrenmanla yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.

- Beşiktaş, çift idman yaparak yeni sezon hazırlıklarına devam edecek. Saat 10.00'daki çalışma basına açık, saat 17.00'deki çalışma ise basına kapalı olacak.

- Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları, basına kapalı çift antrenmanla sürdürecek.

- Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarına Hollanda'da devam edecek.

- MedicalPark Antalyaspor'un Futbol Direktörü Sedat Karabük, Hasan Subaşı Tesisleri'nde saat 11.00'de, medya mensupları ile bir araya gelecek.

- Bursa'da düzenlenen ve iki gün sürecek olan Paletli Yüzme Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek müsabakalarla başlayacak.

İHA

01 Temmuz 2011 Cuma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ü kabul edecek. Gül, öğleden sonra da Polis Akademisi'nin mezuniyet törenine katılacak. (11.30/15.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li senatörler John McCain, Joseph Lieberman ve Lindsey Graham'ı Resmi Konut'ta kabul edecek. (18.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısına katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cer Modern Sanatlar Merkezi'ndeki 'Türkiye-Kore Çağdaş Sanatlar Sergisi'ni açtıktan sonra Kanada Büyükelçiliği'nin 'Kanada Günü Resepsiyonu'na katılacak. (18.30/19.00)

İzmir'de Sivil Toplum Geliştirme Merkezi, 2-3 Temmuz tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek "Sivil Sesler Festivali"nde duyuracağı 'Anayasa Yapım Sürecine Katılım' toplantılarının sonuçlarına ilişkin 5 ayrı şehirde eş zamanlı basın açıklaması yapacak (10.00)

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Metin Koza'nın cenazesi Elazığ'da toprağa verilecek.

Muğla'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'u (21) tabancayla vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan polis memuru Gültekin Şahin'in yargılanmasına devam edilecek. ( 10.00)

Eskişehir'de Sivil Toplum Platformu adı altında bir araya gelen 88 sivil toplum örgütü, TBMM'de yemin etmeyen CHP ile BDP'ye tepki amaçlı ortak basın toplantısı düzenleyecek. ( 11.00)

Genel Merkezi Bursa'da bulunan Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde "Güney Marmara Çevre Ödülleri"ni dağıtacak. (19.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (10.00)

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni ve etkinliklerine katılacak. (09.30)

Eskişehir'de geçtiğimiz yıl 3 ay içerisinde ayın aileden 6 kişiyi öldüren zanlı İhsan Doğu'nun yargılanmasına devam edilecek. (14.00)

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde terfi töreni düzenlenecek. Törene Vali Şahabettin Harput da katılacak. (10.30)

SPOR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve yeni transferler düzenlenecek törenle basın önünde imza atacak. Daha sonra Terim bir basın toplantısı düzenleyecek. (15.00)

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını kendi tesislerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Fenerbahçe'de oyuncular yeni sezon öncesinde sağlık taramasından geçecek.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber