SAÜ Meslek Yüksekokulu öğrencileri hayata bir adım önde başlayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2011 21:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un imzaladığı protokol töreninde SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr FatihÜstel, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Harun Taşkın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Etem Köklüya, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın hazır bulundu.

Sigorta primlerinin üniversite tarafından ödenmesiyle 3+1 sistemin önünde hiçbir engel kalmadığını belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ?Bu projeyle, öğrenciler hem iş yaşamına bir adım önde başlayacak hem de işveren açısından kalifiye iş gücü bulmada kolaylık sağlanacak? dedi.

Sakarya'da CEO kültürünün bulunmadığını belirten SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul yönetimde Ar-Ge'nin önemini vurgulayarak ?Sakarya'da ki iş dünyası içinde, hep üretimde Ar-Ge yapılıyor, artık yönetimde de Ar-Ge yapmalıyız?dedi.

Sakarya Üniversitesi'nin MYO öğrencilerinin çalışma hayatına adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği ?3+1 sistemi? ile öğrenciler emsallerine göre iş yaşamına bir adım önde başlayacak.

İmzalanan protokol, MYO öğrencilerinin Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı işletmelerde bir dönem pratik eğitim ve çalışma esaslarını belirliyor. Protokol gereği, öğrenciler haftada 40 saatten fazla çalıştırılamayacak. Çalışma saatleri işverence belirlenecek. Yüksekokul Müdürlüğünün görüşü alınmadan öğrencilerin çalışmasına son verilemeyecek. Protokol gereği öğrencilerin sigorta primleri SAÜ tarafından ödenecek. Çalışma sonunda başarılı olan öğrencilere işletme tarafından başarı sertifikası verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber