Kemal Kılıçdaroğlu: Parlamentoyu kilitlemek gibi bir amacımız olmadı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2011 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:"Sayın başkanla yaptığımız görüşmede ben kendisini kutlamak için gitmiştim ama bu konuda açıldı, konuştuk. Sorunun çözümü ile ilgili düşüncelerimi aktardım. Bu sorun Türkiye'nin demokrasi alanında yaşadığı en ciddi sorunudur. Bu sürecin demokrasi ayıbı olduğunu. Bu sorunun Türkiye'nin sorunu olmakla beraber uygar ülkelerde anlatlamakta zorlanacağımızı söyledim.

CHP'nin bu tavrının meclisi boykot olarak adlandırılmaması gerektiğini, bu tavrın altında seçme seçilme özgürlüğü olduğunu söyledim. Bunların önünde bir engel yok.

Parlamentoyu kilitlemek gibi bir amacımız olmadı. Amacımız Türkiye'deki demokrasi ayıbını göstermekti. Sayın başkan'a, ?Bir olay düşünün sayın başbakan, sayın cumhurbaşkanı, uzun tutukluluk sürelerinde şikayetçi. Bu sorun bir insan hakları sorunudur.?


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i 16.30'da ziyaret edecek.

CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Çiçek'le saat 16.30'da TBMM'de bir araya geleceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber