Çocuklarda görülen yaz hasalıklarına dikkat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2011 23:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, yaptığı açıklamada çocuklarda görülen yaz hasalıkları ile ilgili anne babalara uyarılarda bulundu. Enfeksiyon, güneş çarpması ve ishal gibi hastalıkların yaz aylarında sıkça görüldüğünü ifade eden Alkan, anne babalara çocuklarının, ev ve yiyeceklerin temizliğine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Yaz döneminde yaşanan aşırı sıcaklar ve buna bağlı yaşanan su kaybının enfeksiyon hastalıklarını arttırabileceği uyarısında bulunan Dr. İsmail Alkan, öğle saatlerinde çocukların dışarı çıkarılmaması ve temizlik kurallarına riayet edilmesi gerektiğini ifade etti. Aşırı sıcaklarda kapalı mekanların dışına çıkan çocuklar ile yaşlıların risk altında olabileceğini kaydeden İsmail Alkan, " Yaz mevsiminde temizlik kurallarına riayet edilmemesi halinde çeşitli enfeksiyon hastalıkları otaya çıkabilir. Anne babalar bu konuda dikkatli davranmalıdır. Dengesiz beslenme, hijyen olmayan ortamlar ve gıda maddelerinin yeterince temizlenmemesi enfeksiyon hastalıklarının yanı sıra ishale de neden olabilir."dedi.

Yaz aylarında yaşanan en belirgin hastalıkların başında güneş çarpması geldiğini de ifade eden Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, "Sarışın ve beyaz tenli çocuklar ile yetişkinler güneş çarpmalarına karşı daha hassastır. Öğle saatlerinde kısa sürede olsa güneş altında kalan çocuklar ve yetişkinler güneş çarpmasına maruz kalabilir. Yazın okulların tatile girmesi nedeniyle çocukların bir çoğunu sokakta oynamak için dışarı çıkması kontrol altında tutulmalıdır. Öncelikle güneş çarpmalarından korunmak için 10.00-16.00 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması, bol sıvı tüketilmesi, koruyucu güneş kremleri kullanılması gerekir. Anne babaların bu konuları dikkat etmesi ve çocuklarını kontrol altında tutmaları hem kendileri hem de çocuklarının sağlığı için yararlı olacaktır. Aşırı sıcaklarda ayrıca yağlı yiyecekler de sağlığı olumsuz etkileyebilir "diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber