Ramazan'da et fiyatları artmayacak, hatta düşecek/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2011 10:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Medyada yer alan 'Ramazan'da et fiyatları artacak' haberleri sektör temsilcileri tarafından yalanlandı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı denetimindeki Ulusal Kırmızı Et Konseyi Üyesi, Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, et fiyatlarının Ramazan ayında zamlanmayacağını söyledi.

Ramazan'da beklenenin aksine, et fiyatlarının düşme eğilimine gireceğini savunan Yıldız, yarın konuyla alakalı sektör temsilcilerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda bir toplantı yapacağını açıkladı.

Toplantıda, bakanlık tarafından Ramazan'da etin zamlanmaması için alınacak tedbirlerin açıklamasının beklendiğini dile getiren Yıldız, ?Kesinlikle Razaman'da ete zam gelmeyecek. Fonların düşürülmesi ve ithal ette uygulanan vergi oranlarının artırılmasıyla birlikte, et fiyatları Ramazan ayında düşme eğilimi bile gösterebilir. Bakanlık, konuyla ilgili tüm detaylarıyla birlikte ele alıyor. Biz de piyasada halen 22-24 TL'den satılan etin kilosunun Ramazan ayında zam görmesini beklemiyoruz. Vatandaşımızın içi rahat olsun.? dedi.

Et fiyatlarının dengeye oturması için canlı hayvan ithalatının artırılması gerektiğini vurgulayan Muhsin Yıldız, et ithalatına ise karşı çıktıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber